Крими

Осветиха нива с канабис и наркооранжерия при мащабна спецоперация

  03.10.2020 09:57             
Осветиха нива с канабис и наркооранжерия при мащабна спецоперация

ПАЗАРДЖИК-ПОИБРЕНЕ.За мащабна специализирана полицейска операция по противодействие на производството и разпространението на наркотици, проведена вчера на територията на ОДМВР-Пазарджик, съобщиха от полицейската дирекция и Окръжната прокуратура, която наблюдава мероприятието. Двама са задържани след като е открита нива с канабис, а още двама – заради наркооранжерия.

Екипи от сектор «Противодействие на криминалната престъпност» при ОДМВР-Пазарджик установиха нива засадена с марихуана, намираща се в местността «Чукурловица», в землището на панагюрското село Поибрене. Мястото е било избрано неслучайно, тъй като се намира в труднодостъпна местност и стигането до него е изключително трудно. Установено е, че в нивата са отглеждани 547 растения канабис.В близост се е извършвало и самото сушене на вече готовите растения. Иззети са 67.25 килограма листа и съцветия в момент на сушене и близо 88 килограма чиста зелена листна маса. Задържани са М.И.- 30 г. и А.Т.-51г., и двамата от Петрич. Те са установени, като стопани на нарконивата, занимавали се с отглеждането и последващата оработка на дрогата.  Вчера мъжете са привлечени , като обвиняеми за незаконно засяване и отглеждане на растения от рода на конопа. С постановление на наблюдващ прокурор срокът на задържането им е удължен със 72 часа.

По същото време колегите имот сектор «Криминална полиция» при РУ-Пазарджик извършили претърсване на два имота, намиращи се в пазарджишкото село Овчеполци. Първият бил обитаван и стопанисван от 26-годишния Н.К. Вътре криминалистите установили обособена оранжерия за отглеждане на марихуана с 19 растения. Намерена е и изсушена листна маса. Във втория имот, който бил необитаем органите на реда също открили засадени 36 растения. Така от двете местна били иззети общо близо 67 килограма зелена листна маса и 2.4 килограма изсушена марихуана. За срок от 24 часа са задържани Н.К. и 36-годишен мъж от Панагюрище, като заподорзян за стопанисването на втория имот.

Процесуалните и оперативните действия по документиране на престъпната дейност и по трите случая под наблюдението на прокуратурата в Пазарджик продължават.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички