Регионът

Общината разработва План за интегрирано развитие за периода 2021-2027г.

  28.09.2020 16:02             
Общината разработва План за интегрирано развитие за периода 2021-2027г.

ПЕЩЕРА. Местната администрация разработва План за интегрирано развитие на община Пещера за периода 2021-2027г. Планът се изготвя, съгласно изискванията на Закона за регионалното развитие (ЗРР), Правилника за неговото прилагане (ППЗРР) и Методическите указания за разработване и прилагане на планове за интегрирано развитие на община за периода 2021-2027 г., утвърдени от Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Планът за интергирано развитие на община Пещера за периода 2021-2027г. е елемент на системата от документи за стратегическо планиране и определя средносрочните цели и приоритети за развитието на общината. Разработва се за 7-годишен период на действие.

Със заповед на кмета на Община Пещера Йордан Младенов е определена работна група от експерти от Общинска администрация – Пещера, която отговаря за подготовката, изготвянето и одобряването на плана. Участието на гражданите в процеса по изработването му е изключително важно и би гарантирало неговото качество, реалистичност и широка обществена подкрепа.

Мнения и предложения до екипа, който разработва Плана за интегрирано развитие на Община Пещера за периода 2021-2027 г., могат да бъдат направени на e-mail: [email protected] или подавани в писмен вид в Центъра за административно обслужване, ул. Дойранска епопея” № 17, Община Пещера.

Кметът на общината Йордан Младенов организира изработването, съгласуването и актуализирането му, планът се обсъжда и съгласува със заинтересуваните органи и организации, с икономическите и социалните партньори, както и с физически лица и представители на юридически лица, имащи отношение към развитието на общината. Обсъжда се и се приема от Общинския съвет по предложение на кмета на общината в срок 3 месеца преди началото на периода на неговото действие.

 

Планът включва:

 

Териториален обхват и анализ на икономическото, социалното и екологичното състояние, нуждите и потенциалите за развитие на съответната община (територия);

 

Визия, цели и приоритети за развитие на общината за периода 2021-2027;

 

Описание на комуникационната стратегия, на партньорите и заинтересованите страни и формите на участие в подготовката и изпълнението на плана при спазване на принципите за партньорство и осигуряване на информация и публичност;

 

Определяне на приоритетни зони за въздействие;

 

Индикативен списък на важни за общината проектни идеи, с проектобюджети и оптимален график на изпълнение;

 

Програма за реализация на плана и описание на интегрирания подход за развитие;

 

Мерки за ограничаване на изменението на климата и за адаптация към вече настъпилите промени;

 

Необходими действия за наблюдение и оценка на плана;

 

Индикатори за наблюдението и оценката.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.
Всички