Пазарджик

Над 350 деца с тротинетки оцветиха Острова с ”Игри под дъгата”

  27.09.2020 20:02             
Над 350 деца с тротинетки оцветиха Острова с ”Игри под дъгата”

Парк - остров "Свобода" определено бе най-цветното, забавно и детско място през изминалия уикенд не само в Пазарджик и околностите, но и в цяла България. Над 350 деца се включиха в първото издание на "Игри по дъгата" - масово събитие, насочено към най-малките жители на Пазарджик. Толкова много деца в най-различни възрасти превърнаха парка в огромно детско парти, но и със състезателен характер. Събитието се организира от Младежки спортен клуб "Пазарджик спортува" с председател Ренета Камберова, която награди всички деца от всички възрасти. Специален гост бе и експертът от РИОСВ-Пазарджик Цветана Чочева.

Непостоянното време рано сутринта не смути децата и техните родители, които изпълниха Острова. Цветната дъга бе подготвена за състезанието с тротинетки, за което всички деца нямаха търпение да покажат възможностите си.

"Благодаря на всички деца и родители. Това събитие ще се превърне в традиционно за града ни, защото се радва на изключителна популярност сред най-малките ни съграждани. Пожелавам успех на всички, нека да започваме със състезанието", каза кметът Тодор Попов по време на откриването. Малко след това градоначалникът лично изпробва трасето с една от тротинетките, но... загуби от най-малкия участник Георги Европейски, който е само на 1 годинка и 8 месеца.

Огромният брой записани деца бяха разделени на възрастови групи - от най-малките 4-5 годишни (имаше дори и по-малки), до най-големите, които бяха на 12-13 години. Естествено, най-забавно бе за най-малките, които бяха напътствани от родителите си. Имаше и забавни моменти, имаше и леки "катастрофи" по трасето, но всичко премина без по-сериозни инциденти и само с няколко сълзи от поражението.

Всички участвали деца получиха грамоти от организаторите, призьорите бяха наградени от олимпийската медалистка и отгворничка за спорта в общината Ренета Камберова с медали за първо, второ и трето място. В края на състезателния ден бе разиграна и томбола с десетки награди. Тя предизвика небивал интерес сред децата, които при тегленето на всяко билетче показваха много вълнение и емоции.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички