Пазарджик

Над 350 деца с тротинетки оцветиха Острова с ”Игри под дъгата”

  27.09.2020 20:02             
Над 350 деца с тротинетки оцветиха Острова с ”Игри под дъгата”

Парк - остров "Свобода" определено бе най-цветното, забавно и детско място през изминалия уикенд не само в Пазарджик и околностите, но и в цяла България. Над 350 деца се включиха в първото издание на "Игри по дъгата" - масово събитие, насочено към най-малките жители на Пазарджик. Толкова много деца в най-различни възрасти превърнаха парка в огромно детско парти, но и със състезателен характер. Събитието се организира от Младежки спортен клуб "Пазарджик спортува" с председател Ренета Камберова, която награди всички деца от всички възрасти. Специален гост бе и експертът от РИОСВ-Пазарджик Цветана Чочева.

Непостоянното време рано сутринта не смути децата и техните родители, които изпълниха Острова. Цветната дъга бе подготвена за състезанието с тротинетки, за което всички деца нямаха търпение да покажат възможностите си.

"Благодаря на всички деца и родители. Това събитие ще се превърне в традиционно за града ни, защото се радва на изключителна популярност сред най-малките ни съграждани. Пожелавам успех на всички, нека да започваме със състезанието", каза кметът Тодор Попов по време на откриването. Малко след това градоначалникът лично изпробва трасето с една от тротинетките, но... загуби от най-малкия участник Георги Европейски, който е само на 1 годинка и 8 месеца.

Огромният брой записани деца бяха разделени на възрастови групи - от най-малките 4-5 годишни (имаше дори и по-малки), до най-големите, които бяха на 12-13 години. Естествено, най-забавно бе за най-малките, които бяха напътствани от родителите си. Имаше и забавни моменти, имаше и леки "катастрофи" по трасето, но всичко премина без по-сериозни инциденти и само с няколко сълзи от поражението.

Всички участвали деца получиха грамоти от организаторите, призьорите бяха наградени от олимпийската медалистка и отгворничка за спорта в общината Ренета Камберова с медали за първо, второ и трето място. В края на състезателния ден бе разиграна и томбола с десетки награди. Тя предизвика небивал интерес сред децата, които при тегленето на всяко билетче показваха много вълнение и емоции.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Трябва ли учениците да ходят присъствено на училище?


Резултати
Обяви

ПРОДАВАМ ЛЕКАРСТВО „ИРОКСОЛ” ЗА ДЕКУБИТАЛНИ РАНИ, 0895 857129.

ПРОДАВАМ ЛЕКАРСТВО „ИРОКСОЛ” ЗА ДЕКУБИТАЛНИ РАНИ, 0895 857129.

БИВШ ПОЛИЦАЙ, СОБСТВЕНО ОРЪЖИЕ, ТЪРСИ РАБОТА, 0876 167 663

БИВШ ПОЛИЦАЙ, СОБСТВЕНО ОРЪЖИЕ, ТЪРСИ РАБОТА, 0876 167 663

ДАВАМ ПОД НАЕМ БАР, ПАЗАРДЖИК, ЦЕНТЪР, 0876  167 663

ДАВАМ ПОД НАЕМ БАР, ПАЗАРДЖИК, ЦЕНТЪР, 0876 167 663
Всички