Понеделник, 25 Яну 2021
 
Регионът

Кметът на Велинград към Сдружението на хотелиерите: Благодаря за подкрепата! Заедно работим в правилната посока

  25.09.2020 14:43             
Кметът на Велинград към Сдружението на хотелиерите: Благодаря за подкрепата! Заедно работим в правилната посока

 

„Благодаря на Сдружението на хотелиерите за подкрепата! Заедно работим в правилната посока.“ Това заяви кметът на Велинград д-р Костадин Коев, който уважи с присъствието си годишното си Общо събрание на „Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи” заедно със заместника си Атанас Палигоров.

Членове на Сдружението са над 150 физически и юридически лица с над 200 търговски обекта.

Партньорската програма се развива изключително успешно, като в нея членуват близо 250 представители на различни бизнеси.

Председателят на „Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи” Златко Златанов изрази задоволството си от свършеното през 2019 година и отбеляза, че събираемостта на туристическият данък е с 15% по-висок, спрямо предходната година. Това донякъде се дължи на въвеждането на системата ЕСТИ, но най-вече на коренно различното ниво на отношенията, комуникацията и работата в Консултативния съвет по въпросите на туризма между бизнеса и местната власт.

„Срещаме разбиране и подкрепа и все по-активно се работи по въпросите, поставени от страна на Сдружението, което е явен знак, че „Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи”, вече се приема като сериозен идеен партньор и двигател в развитието на туристическа дестинация Велинград”, заяви Златко Златанов. Той благодари за подкрепата и разбирането от страна на кмета д-р Костадин Коев. Д-р Коев също изрази своето удовлетворение от добрата съвместна работа за успешното развитие и налагане на продукта – туризъм. Кметът разясни подробно за предизвикателствата и за най-сериозните проблеми, които стоят за разрешаване, акцентирайки върху инфраструктурата и казуса с мина „Грънчарица”.

„Консултативния съвет по въпросите на туризма стана един изключително добре работещ инструмент, в който има чуваемост и комуникация между туристическият бранш и моят екип. Това не е правено никъде досега, а наградите и признанията за хотелите и общината говорят сами за себе си.“: каза д-р Коев и допълни:“Знаем и силните и слабите си страни, но използваме всяка възможност и продължаваме заедно напред.“

Без съмнение „Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи” е най-работещата браншова структура в цялата страна, допълни и председателят Златко Златанов, като сподели новината, че Сдружението е номинирано от БХРА за тази награда.

По казуса с концесията за волфрамовото находище д-р Коев отново изрази категоричната си позиция, че борбата срещу волфрамовата мина е обща кауза, за да може Велинград да остане курорт на четири сезона и да се развива още по-успешно, както за жителите, така и за гостите на града ни.

Предстои министърът на околната среда и водите да издаде Заповед за учредяването на СОЗ, след което да се направи искане за прекратяване на концесията за добив на волфрам.

На събранието бяха приети бяха отчетите за дейността и финансите на Сдружението, както и бюджета за следващата година.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички