Понеделник, 26 Oct 2020
 
Регионът

Кметът на Велинград към Сдружението на хотелиерите: Благодаря за подкрепата! Заедно работим в правилната посока

  25.09.2020 14:43             
Кметът на Велинград към Сдружението на хотелиерите: Благодаря за подкрепата! Заедно работим в правилната посока

 

„Благодаря на Сдружението на хотелиерите за подкрепата! Заедно работим в правилната посока.“ Това заяви кметът на Велинград д-р Костадин Коев, който уважи с присъствието си годишното си Общо събрание на „Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи” заедно със заместника си Атанас Палигоров.

Членове на Сдружението са над 150 физически и юридически лица с над 200 търговски обекта.

Партньорската програма се развива изключително успешно, като в нея членуват близо 250 представители на различни бизнеси.

Председателят на „Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи” Златко Златанов изрази задоволството си от свършеното през 2019 година и отбеляза, че събираемостта на туристическият данък е с 15% по-висок, спрямо предходната година. Това донякъде се дължи на въвеждането на системата ЕСТИ, но най-вече на коренно различното ниво на отношенията, комуникацията и работата в Консултативния съвет по въпросите на туризма между бизнеса и местната власт.

„Срещаме разбиране и подкрепа и все по-активно се работи по въпросите, поставени от страна на Сдружението, което е явен знак, че „Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи”, вече се приема като сериозен идеен партньор и двигател в развитието на туристическа дестинация Велинград”, заяви Златко Златанов. Той благодари за подкрепата и разбирането от страна на кмета д-р Костадин Коев. Д-р Коев също изрази своето удовлетворение от добрата съвместна работа за успешното развитие и налагане на продукта – туризъм. Кметът разясни подробно за предизвикателствата и за най-сериозните проблеми, които стоят за разрешаване, акцентирайки върху инфраструктурата и казуса с мина „Грънчарица”.

„Консултативния съвет по въпросите на туризма стана един изключително добре работещ инструмент, в който има чуваемост и комуникация между туристическият бранш и моят екип. Това не е правено никъде досега, а наградите и признанията за хотелите и общината говорят сами за себе си.“: каза д-р Коев и допълни:“Знаем и силните и слабите си страни, но използваме всяка възможност и продължаваме заедно напред.“

Без съмнение „Сдружение на хотелиери и ресторантьори – Велинград и Западни Родопи” е най-работещата браншова структура в цялата страна, допълни и председателят Златко Златанов, като сподели новината, че Сдружението е номинирано от БХРА за тази награда.

По казуса с концесията за волфрамовото находище д-р Коев отново изрази категоричната си позиция, че борбата срещу волфрамовата мина е обща кауза, за да може Велинград да остане курорт на четири сезона и да се развива още по-успешно, както за жителите, така и за гостите на града ни.

Предстои министърът на околната среда и водите да издаде Заповед за учредяването на СОЗ, след което да се направи искане за прекратяване на концесията за добив на волфрам.

На събранието бяха приети бяха отчетите за дейността и финансите на Сдружението, както и бюджета за следващата година.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?


Резултати
Обяви

БИВШ ПОЛИЦАЙ, СОБСТВЕНО ОРЪЖИЕ, ТЪРСИ РАБОТА, 0876 167 663

БИВШ ПОЛИЦАЙ, СОБСТВЕНО ОРЪЖИЕ, ТЪРСИ РАБОТА, 0876 167 663

ДАВАМ ПОД НАЕМ БАР, ПАЗАРДЖИК, ЦЕНТЪР, 0876  167 663

ДАВАМ ПОД НАЕМ БАР, ПАЗАРДЖИК, ЦЕНТЪР, 0876 167 663

ДАВАМЕ СТАЯ ПОД НАЕМ, ЗА  УЧЕНИЧКА ИЛИ ЖЕНА, НЕПУШАЧКА, В ИДЕАЛНИЯ ЦЕНТЪР НА ГРАДА, БЕЗПЛАТНА КАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ И ИНТЕРНЕТ, 034/ 46 02 80

ДАВАМЕ СТАЯ ПОД НАЕМ, ЗА УЧЕНИЧКА ИЛИ ЖЕНА, НЕПУШАЧКА, В ИДЕАЛНИЯ ЦЕНТЪР НА ГРАДА, БЕЗПЛАТНА КАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ И ИНТЕРНЕТ, 034/ 46 02 80
Всички