Други Регионът

Тази вечер представят юбилейната книга „Черно и бяло” на Стоян Радулов

  23.09.2020 14:10             
Тази вечер представят юбилейната книга „Черно и бяло” на Стоян Радулов

ПАНАГЮРИЩЕ. Тази вечер (23 септември), от 18.30 часа, ще е представянето на юбилейната антологична книга "Черно на бяло" от Стоян Радулов с илюстрациите на художничката Пепа Маркова.

Това ще се случи в красивия двор на възрожденската Джуджева къща в историческия град, с домакинството и съдействието на Мария Петришка, в компанията на творческия екип на книгата, и със специалното участие на музикантите Михаил Караиванов и Нонка Маслева.

„Да се насладим на думите и тяхното богатство на нюанси, смисли и памет; да преминем през приказките на живота от радостта на детството до тъгата на зрелостта; да се насладим на красивата музика с топлите ноти на глас и китара. За да си припомним, че животът има и друга страна - не само на кризи, пандемии и тежки реалности - а и на красота, мечти и надежда” – приканват организаторите на събитието.
Ето какво пише един от рецензентите на изданието, писателят Георги Спасов:
„Черно на бяло“ е лична антология, събрала в себе си най-добрите поетични текстове на Стоян Радулов по един забележителен повод: 25 години от началото на творческия му път. Авторът е преди всичко човек, който търси отговорите на човешкото ни предназначение. Няма съмнение, че неговата разнопосочна ерудиция е плод на упорити – а може би понякога и мъчителни – изследвания на човешката природа."
Книгата е отпечатана след частично финансиране по проект "Панагюрище - духовност и творчество в едно" на Община Панагюрище, както и с любезното спомоществователство на Фондация "Асарел" - Панагюрище - сдружение с нестопанска цел, извършващо общественополезна дейност.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Трябва ли учениците да ходят присъствено на училище?


Резултати
Обяви

ПРОДАВАМ ЛЕКАРСТВО „ИРОКСОЛ” ЗА ДЕКУБИТАЛНИ РАНИ, 0895 857129.

ПРОДАВАМ ЛЕКАРСТВО „ИРОКСОЛ” ЗА ДЕКУБИТАЛНИ РАНИ, 0895 857129.

БИВШ ПОЛИЦАЙ, СОБСТВЕНО ОРЪЖИЕ, ТЪРСИ РАБОТА, 0876 167 663

БИВШ ПОЛИЦАЙ, СОБСТВЕНО ОРЪЖИЕ, ТЪРСИ РАБОТА, 0876 167 663

ДАВАМ ПОД НАЕМ БАР, ПАЗАРДЖИК, ЦЕНТЪР, 0876  167 663

ДАВАМ ПОД НАЕМ БАР, ПАЗАРДЖИК, ЦЕНТЪР, 0876 167 663
Всички