Регионът

ОД МВР-Пазарджик с мерки за частичните избори в Септември, Стрелча и беловското село Аканджиево

  23.09.2020 11:29             
ОД МВР-Пазарджик с мерки за частичните избори в Септември, Стрелча и беловското село Аканджиево

Предприети са редица дейности и комплекс от мерки за подготовката и осигуряване на нормалното протичане на изборния процес във връзка с предстоящите частични избори за кметове на общините в Септември, Стрелча и беловското село Аканджиево. Това съобщиха от ОД МВР-Пазарджик.

Екипи на полицията и пожарната ще следят за нормалното протичане на изборния ден в общините, за спазването на обществения ред, осигуряване на пожарната безопасност. Сформирани са оперативни щабове в областната дирекция и районните управления в Панагюрище и Септември, както условия за осъществяване на ефективен информационен обмен с окръжната и районните прокуратури в областта. Извършва се постоянно взаимодействие с Областната администрация в Пазарджик, Регионалната здравна инспекция и общинските избирателни комисии. Предстои доставянето на бюлетините и изборните материали, които ще бъдат транспортирани под полицейска охрана до общините в Септември, Стрелча и Белово.  

Припомняме, че по време на изборите полицейските служители ще бъдат разположени вън от секциите, като няма да допускат лица с поведение накърняващо добрите нрави, както и въоръжени и носещи предмети опасни за живота и здравето на гражданите. При необходимост и след постъпило искане от страна на председателя на секционната избирателна комисия служителите на МВР могат да окажат съдействие за възстановяване на реда и спокойствието в секцията.

От Пресцентъра на ОД МВР съобщиха още, че Сектор "Български документи за самоличност" при дирекцията и районните управления в Септември и Панагюрище ще работят на 26 и 27 септември /събота и неделя/. Ще бъдат връчвани изработените лични карти на гражданите, които ще гласуват, а на тези които  са ги загубили, повредили, унищожили или са им откраднати ще им бъдат издавани удостоверения за гласуване. Припомняме, че съгласно Закона за мерките и действията по време на извънредното положение срокът на валидност на личните карти, който изтича в периода от 13 март 2020 г. до 31октомври 2020 г., се удължава с 6 месеца. За срока на удължаването личната карта е валиден идентификационен документ за самоличност само на територията на Република България.

 

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички