Четвъртък, 28 Яну 2021
 
Регионът

Проведе се дискусия за КОВИД-19 и предизвикателствата пред лечебните заведения

  21.09.2020 15:11             
Проведе се дискусия за КОВИД-19 и  предизвикателствата пред лечебните заведения

Национална дискусия на тема "КОВИД-19, предизвикателства и решения при лечебните заведения за болнична помощ", организирана от "Индекс на болниците" се състоя на 18 септември. „Не бива да се делим на държавни и частни болници, на малки и големи – всички заедно е добре да споделяме опита си и да лекуваме пациентите“, сподели д-р Красимира Чачова-Ранчева, управител на „Уни Хоспитал“ по време на форума. „Наложи ни се бързо да се организираме в тази пълна с предизвикателства за всички обстановка, и се справяме“, допълни  д-р Чачова.

В дискусията се включиха председателят на парламентарната здравна комисия д-р Даниела Дариткова, управителят на НЗОК проф. д-р Петко Салчев, зам.-министърът на здравеопазването г-жа Жени Начева, държавният здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев, представители на сдруженията на университетските, областните, общинските и частните лечебни заведения, Български лекарски съюз, Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи, директори на водещи лечебния заведения в страната.

„Индекс на болниците“ е съвместна инициатива на „Галъп интернешънъл болкан“ и специализирания сайт clinica.bg. Данните, с които борави, се предоставят от Националната здравноосигурителна каса. Целта на инициативата е да даде повече прозрачност за дейността на лечебните заведения при някои социалнозначими диагнози.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички