Пазарджик

Тодор Попов: Започваме изграждането на нова зала в Спортното училище

  17.09.2020 17:05             
Тодор Попов: Започваме изграждането на нова зала в Спортното училище

Кметът на Пазарджик Тодор Попов подписа договор за изграждането на дългоочакваната зала в двора на Спортното училище.
„ Днес е още един добър ден за нашия красив град, защото подписахме договор с нашите дългогодишни партньори - "Томов трейд" ЕООД  и  заедно ще изградим спортната зала. Тя е първата от тези, които обещахме и ще се позиционира в двора на Спортното училище. Надявам се в най-скоро време да стане факт, защото нашите спортни клубове имат нужда от това. Радвам се, че това се случва в годината, в която Пазарджик е обявен за Европейски град на спорта, защото това е атестат за всички нас и ние неотклонно вървим стъпка по стъпка към изпълнение на ангажиментите към спортуващите млади хора.“, това сподели кметът на Пазарджик след подписването на контракта.

Той поясни, че "Томов трейд" е доказан строител, основен изпълнител на два големи проекта в Пазарджик - изграждането на завода на "КОСТАЛ" и  базата на "АРИЕТЕ". Следващата или по-следващата седмица, когато фирмата е готова с проектирането, ще бъде направена първата копка.

„Залата ще бъде учебно-тренировъчна. Ще има места за 200 души публика. Там ще се провеждат  състезания по различни видове спорт и ще се използва за всички ученически мероприятия. Ще бъдат настанени голяма част от спортните клубове, които през зимата тренират във  физкултурни салони, което създава неудобства. Основното и предназначение обаче ще е за учебно-тренировъчния процес.“, категоричен е Попов.

„На втория етап ще бъде изградена още една зала - в Зоната на здравето, през следващата година. Тогава ще започне  и изграждането на открития плувен басейн, по-известен като "Балона". Очаквам до лятото той да бъде готов, за да се ползва от спортните клубове и гражданите.

Със залата в Спортното училище решаваме един  важен въпрос и след като бъде построена и другата зала, ще сме готови изцяло с базовата инфраструктура, която ни е необходима за развитието на спорта в нашия град. Така, както сме казали и обещали, защото това е един от моите приоритети.“, каза още Тодор Попов.

Проектираната сграда ще бъде на един етаж, на който ще са разположени физкултурен салон, съблекални за мъже, жени и хора в неравностойно положение, помещения с душове, общи помещения и фитнес зала. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 100 календарни дни от получаване на строителното разрешително.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Трябва ли учениците да ходят присъствено на училище?


Резултати
Обяви

ПРОДАВАМ ЛЕКАРСТВО „ИРОКСОЛ” ЗА ДЕКУБИТАЛНИ РАНИ, 0895 857129.

ПРОДАВАМ ЛЕКАРСТВО „ИРОКСОЛ” ЗА ДЕКУБИТАЛНИ РАНИ, 0895 857129.

БИВШ ПОЛИЦАЙ, СОБСТВЕНО ОРЪЖИЕ, ТЪРСИ РАБОТА, 0876 167 663

БИВШ ПОЛИЦАЙ, СОБСТВЕНО ОРЪЖИЕ, ТЪРСИ РАБОТА, 0876 167 663

ДАВАМ ПОД НАЕМ БАР, ПАЗАРДЖИК, ЦЕНТЪР, 0876  167 663

ДАВАМ ПОД НАЕМ БАР, ПАЗАРДЖИК, ЦЕНТЪР, 0876 167 663
Всички