Регионът

Кои са ремонтираните училища в областта?

  21.09.2020 06:11             
Кои са ремонтираните училища в областта?

Много училища в Пазарджишка област посрещнаха новата учебна година с обновени фасади и класни стаи. Създаването на достъпна, безопасна и благоприятна архитектурна училищна среда, в която да се осъществява ефективен образователно-възпитателен процес, е важен аспект в работата на училищните директори. И през изминалата учебна година ръководствата на образователните институции са създали организация за осъществяване на наложителни ремонтни дейности в месеците от лятната ваканция на учениците, коментираха по повод запитване на „Знаме” експертите от Регионалното управление на образованието в Пазарджик.

Към началото на новата учебна година са приключили текущите и частичните ремонти,

като боядисване на коридори в ОУ „Св. Климент Охридски“ – с. Алеко Константиново, ремонт на парна инсталация в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – с. Мало Конаре, подмяна на врати и боядисване на кабинети в СУ „Методий Драгинов“ – с. Драгиново, ремонт на покрив и боядисване на класни стаи в ОУ „20 април“ – гр. Панагюрище,  строително-монтажни работи по коридорите на СУ „Нешо Бончев“ – гр. Панагюрище и други.

Основни ремонтни дейности са извършени

в ПГ по фризьорство и ресторантьорство – гр. Пазарджик (ремонт на покрив със средства по инвестиционна програма на МОН и ремонт на тавани със средства от бюджета на училището), във ВУИ „Ангел Узунов“ – гр. Ракитово (ремонт на банята в сградата на общежитието към училището), в СУ „Васил Левски“ – гр. Велинград (500 кв. м от покрива на училището със средства от бюджета на училището), в НПГГС „Христо Ботев“ – гр. Велинград (саниране на училищната сграда, подмяна на отоплителната система, изграждане на многофункционална спортна зала с фитнес и конферентна зала, изграждане на платформа и естакада за учениците със СОП по ОП „Региони в растеж“), в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Сърница (цялостно обновяване на двора на училището с детски кът, саниране на училищната сграда, смяна на врати, боядисване на класните стаи, подмяна на парната и ВИК инсталация, ремонт на физкултурния салон и озеленяване на игрище за футбол).

Предстоят ремонти

в ПГИТ „Алеко Константинов“ – гр. Велинград и в ПГ МЕТ – гр. Пазарджик, където ще се прави модернизация на образователната инфраструктура по ОП „Региони в растеж“. В ПГИТ е предвиден ремонт на покрива, изграждане на нов физкултурен салон и ремонт на съществуващата сграда на гимназията, а в ПГМЕТ – ремонт на покрива, оградата, спортната база.

Кои са новите директори на училища в областта

Пенка МИХАЙЛОВА


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.
Всички