Регионът

Откриха учебната година във Ветрен

  15.09.2020 16:02             
Откриха учебната година във Ветрен

Началото на учебната 2020-2021 година беше отбелязано в ОУ „Св. св. Кирил и Методий” с тържество, на което присъстваха само учениците от 1 клас и техните родители и учениците от 5а и 5б клас. На празника присъства кметът на гр.Ветрен  Радослав Лютаков, Ивелина Табакова – представител на Община Септември и др.

Подаръци за първокласниците бяха раздадени от екипа на Община Септември и от кмета на гр. Ветрен.

Тържеството протече при спазване на всички мерки за безопасност. За първа година училищният двор не се изпълни с всички ученици и техните родители. Това ни натъжи, но знаем, че колкото сме по-отговорни и по-дисциплинирани, по-скоро ще преодолеем тази предизвикателна ситуация, по-дълго време ще работим в реална учебна среда.

„За съжаление заплахата от коронавирус все още не е отминала и новата учебна година ще бъде много по-различна и нелека в сравнение с предходните. Година, в която освен да учим, трябва да опазим не само своя живот, но и живота на всички около нас. Целият екип сме загрижени за нормалното й протичане и по-дълго присъствено обучение в училище. Училището е най-сигурното, чисто и дезинфекцирано място за нашите деца!”, каза в словото си директорът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий” Лена Парова. Ето и част от словото й:

„Уважаеми родители, нуждаем се от Вашата подкрепа повече от всякога. Няма да се справим сами в тази различна, нова учебна година. Ако сме заедно, ако всички сме отговорни ще излезем по-скоро от тази криза. Говорете с децата си, за да се пазим взаимно и по-дълго да сме заедно в реалната, а не във виртуалната класна стая.

Очакват ни хиляди предизвикателства- за учениците, за учителите, за родителите. Ще трябва да бъдем преди всичко отговорни, последователни и  креативни. Ще трябва да се научим не само да спазваме предприетите противоепидемични мерки, но и да провеждаме ефективен учебен процес.

Тази година за първокласниците е особено вълнуваща, защото те не само за първи път ще прекрачат прага на родното училище, но ще трябва и много бързо да се научат да спазват правилата. Скъпи първокласници, бъдете живи, здрави, любопитни и всеотдайни. Доверете се на вашите учители и повярвайте в себе си!

Скъпи ученици, желая Ви здраве, успехи и удовлетвореност.

Скъпи колеги-учители, пожелавам на всички ни преди всичко да сме живи и здрави, да имаме сили и търпение, за да се справим и с това предизвикателство. Да предаваме любовта към науката и знанието на учениците си и ги дарим с най-ценните уроци на живота. Ние сме професионалисти и ще успеем, защото сме прекрасен екип, който не се предава, не се огъва пред трудностите. И не на  последно място – не сме сами. До нас са нашите любопитни и любознателни ученици и техните подкрепящи родители.

Пожелавам на всички ни да бъдем здрави и  успешни!

На добър час през новата учебна година!„

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички