Регионът

Няма нужда от допълнителни мерки във връзка с COVID-19, реши Общинският оперативен щаб

  11.09.2020 13:57             
Няма нужда от допълнителни мерки във връзка с COVID-19, реши Общинският оперативен щаб

ВЕЛИНГРАД. По препоръка на Областния оперативен щаб - Пазарджик днес, от 9,30 часа, в голяма заседателна зала, се проведе заседание на Общинския оперативен щаб във връзка с епидемичната обстановка около COVID-19.

Стана ясно, че изнесената в медиите информация за 113 случая на коронавирус в нашата община касае периода от средата на март до 9 септември. Според уточненията, дадени от д-р Табакова от РЗИ – Пазарджик, към днешна дата от общо 116 регистрирани случая сред жителите на община Велинград  39 са активни на домашно лечение, 17 – са хоспитализираните пациенти в различни болници в областта, 52-ма са излекуваните, а 8 – починалите.

Според кмета д-р Коев изнесените данни в сряда създават грешното впечатление, че 113 са новодиагностицираните случаи, което явно не е вярно, но създава напрежение сред населението и сред потенциалните туристи, а това влияе, както върху хората, така и върху бизнеса.

Кметът на община Велинград поиска становище от д-р Табакова дали трябва да се предприемат по-сериозни мерки. Представителят на РЗИ – Пазарджик, заяви, че това не е необходимо, защото пикът на заболеваемостта е отминал и броя на случаите намалява, но трябва да се спазват всечки препоръчитлени мерки за носенето на маски в закритите помещения, в магазините и др.

Хората, които са под карантина, също трябва да са отговорни. Началникът на РУ – Велинград към ОДМВР-Пазарджик  гл. инсп. Даниел Бараков подчерта, че неспазването на карантината е престъпление според Наказателния кодекс.

Общинският щаб препоръча през следващата седмица да се проведе среща, на която да се координира работата между „МБАЛ –Велинград” , МБАЛ „Здраве” , Спешна помощ и РЗИ.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?


Резултати
Обяви

БИВШ ПОЛИЦАЙ, СОБСТВЕНО ОРЪЖИЕ, ТЪРСИ РАБОТА, 0876 167 663

БИВШ ПОЛИЦАЙ, СОБСТВЕНО ОРЪЖИЕ, ТЪРСИ РАБОТА, 0876 167 663

ДАВАМ ПОД НАЕМ БАР, ПАЗАРДЖИК, ЦЕНТЪР, 0876  167 663

ДАВАМ ПОД НАЕМ БАР, ПАЗАРДЖИК, ЦЕНТЪР, 0876 167 663

ДАВАМЕ СТАЯ ПОД НАЕМ, ЗА  УЧЕНИЧКА ИЛИ ЖЕНА, НЕПУШАЧКА, В ИДЕАЛНИЯ ЦЕНТЪР НА ГРАДА, БЕЗПЛАТНА КАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ И ИНТЕРНЕТ, 034/ 46 02 80

ДАВАМЕ СТАЯ ПОД НАЕМ, ЗА УЧЕНИЧКА ИЛИ ЖЕНА, НЕПУШАЧКА, В ИДЕАЛНИЯ ЦЕНТЪР НА ГРАДА, БЕЗПЛАТНА КАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ И ИНТЕРНЕТ, 034/ 46 02 80
Всички