Спорт

Над 250 участници бягаха в Третото издание на „Пазарджик Рън”

  08.09.2020 17:25             
Над 250 участници бягаха в Третото издание на „Пазарджик Рън”

Над 250 участници бягаха в Третото издание на „Пазарджик Рън“, което е част от веригата „Рън България“. Перфектна организация, изключително трасе и много емоции съпътстваха събитието, на което домакин бе парк-остров „Свобода“ в Пазарджик. Част от състезанието бяха и над 25 младежи с увреждания. Организацията ParaKids предостави две състезателни колички за част от младежите с физически затруднения. Те получиха медали от председателя на Младежки спортен клуб „Пазарджик спортува“ Ренета Камберова, а емоционалните им реакции бяха най-добрата оценка за събитието.

Националният рекордьор на България на 3000 метра стипълчейз Митко Ценов дебютира във веригата „Рън България“ за 2020 година с победа в „Пазарджик рън“. Ценов бяга заедно с победителя от предишните два кръга Исмаил Сенанджи от Уганда, но в последните метри покaза класата си и победи африканеца. Сава Тодоров финишира трети. „Това е едно от малкото състезания, които бяха организирани перфектно! Поздравявам Община Пазарджик за организацията на състезанието. Въпреки че се проведе в пиков час, нямаше никакви проблеми по трасето. Бих участвал всяка година тук“, сподели третият от състезанието Сава Тодоров.

При жените отново Милица Мирчева завърши на първо място. Втора остана Маринела Нинева, а трета - Девора Аврамова. При щафетите победата бе за „Белите кенийци“ в състав Мирослав Спасов, Иван Андреев и Митко Ценов.

 „Радвам се много, че успяхме за трети път да сме домакини на този крос. Тази година  имаше страшно много участници, щастлив съм и за това, че  хората с увреждания, децата с увреждания успяха да се включат. Участваха най-добрите състезатели в България, участваха и много местни хора, и аз с моето скромно присъствие също трябваше да дам личен пример, защото кметът трябва да е във форма също“, каза Тодор Попов веднага след като финишира. „Хубаво е, че се получават такива неща, защото стават празници и хората се забавляват и в крайна сметка ние сме Европейски град на спорта тази година, това беше част от мероприятията, които слава Богу успяхме да направим, защото пандемията провали доста от предвидените инициативи. Но се надявам тези неща, които не успяхме тази година да направим, ще направим следващата“ , завърши Попов.

Част от цялото събитие бе и инициативата Детска атлетика. Десетки деца участваха в различни спортни мероприятия. Всички деца бяха наградени с грамоти от кмета на община Пазарджик – Тодор Попов, който и тази година взе участие в бягането.

Водещ на „Пазарджик Рън” бе журналистът Илия Илиев, а кметът Тодор Попов, Антон Бонов от Българска федерация лека атлетика, Мая Карамаринова, която бе представител на Асоциацията на балканските атлетически федерации и Ренета Камберова връчиха наградите на призьорите.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.
Всички