Понеделник, 01 Фев 2021
 
Регионът

Първа копка за ремонта на сградата на Общината в Деня на обявяването на Съединението

  02.09.2020 14:59             
Първа копка за ремонта на сградата на Общината в Деня на обявяването на Съединението

ПАНАГЮРИЩЕ. В днешния ден на обявяване на Съединението в средногорския град – 2 септември, бе направена първа копка на проект „Ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност и достъпна среда в сградата на Община Панагюрище“ . Проектът за над 1,8 милиона лева се осъществява с финансовата подкрепа на ОП „Региони в растеж” 2014-2020 година, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

На церемонията освен кметът на общината Никола Белишки, председателят на Общинския съвет Христо Калоянов и зам.-кметът Галина Матанова, присъстваха управителят на фирмата-изпълнител „Саграда” ООД Боряна Панайотова, изпълнителният директор на дружеството, което ще изпълнява надзора - „Икар консулт” АД Пламен Владимиров, и представители на фирма „Триера комюникейшънс”, която отговаря за информацията и публичността по проекта.

„Днес е знаков ден  за нас, защото честваме 135 години от обявяването на Съединението в Панагюрище. В случая ние правим и поредната стъпка за създаване на по-добра среда за работа, но най-вече – за повишаване на качеството на обслужването на гражданите. В проекта се предвижда, освен подмяна на всички ВиК- и елинсталации, и освен поставянето на нова климатична система, на първия етаж да се предоставят всички услуги на едно място. Надявам се строителите да се справят качествено и в срок”, каза в словото си кметът Никола Белишки. И се обърна към колегите си: „В следващите 150 дни ще имаме дискомфорт, но сме се справяли и с по-големи предизвикателства.”

Както „Знаме” писа, проект „Ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност и достъпна среда в сградата на Община Панагюрище“, е на обща стойност 1 815 800.00 лева, от които 1 543 430.00 лева от Европейски фонд за регионално развитие, и 272 370.00 лева национално финансиране.

Основната цел на проекта е повишаване на енергийната ефективност на административната сграда на Община Панагюрище.

Ръководителят на проекта инж. Таня Чалъкова поясни, че ремонтът на първия етаж предвижда преустройването на фронт офис, където ще се предлагат всички услуги на Общината на едно място, а там ще бъдат инсталирани съоръжения за хора с увреждания. Ще бъде направена топлоизолация на цялата сграда със съпътстващи ремонти на етажите, ще бъде подменена дограмата и ще се ремонтира покривът.

„Конкретните цели на проекта са да се повиши енергийната ефективност в административната сграда, разположена в зоната с висока обществена значимост на град Панагюрище. Освен това да се намали годишното потребление на първична енергия и намалят емисиите на парникови газове, да се подобри работната среда на персонала в административната сграда и да се осигури достъпна среда”, каза още Таня Чалъкова.

Рязането на лентата на обновената сграда на Общината трябва да стане по план след 9 юли догодина, когато приключва проектът.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.
Всички