Понеделник, 01 Фев 2021
 
Други

Корнелия Нинова: Само машинното гласуване е гаранция за честни избори

  31.08.2020 13:52             
Корнелия Нинова: Само машинното гласуване е гаранция за честни избори
БСП сме парламентарната гаранция за машинно гласуване

 

В основен въпрос на деня се превръща въвеждането на машинното гласуване, заяви Корнелия Нинова пред социалисти от районите „Сердика“, „Средец“, “Илинден“, „Надежда“ и „Оборище“ в столицата.

 

„Ниското доверието в изборния процес, световния рекорд по невалидни бюлетини, фалшификациите правят решаването му още по-важно“, категорична бе Корнелия Нинова пред пълната зала на Дом на културата „Искър“. Тя припомни, че машинното гласуване е въведено в законодателството, остават няколко детайли и спиране на пречките от страна на управляващите, за да стане реалност. Нинова заяви: „Управляващите саботират процеса“.

 

Лидерът на БСП подчерта: „Протестите, усилията на цялото общество няма да имат смисъл без гаранции за провеждането на честни избори, които да покажат по демократичен начин предпочитанията на избирателите. Това е начин и да ги върнем в избирателните секции“.

 

Нинова призова всички, които искат промяна, прозрачност и върховенство на закона да се обединят около единствената реална възможност за провеждане на честен вот, който впоследствие и да е легитимен. Машините са средство това да се случи.

 

Председателят на БСП апелира към протестиращите във всички градове да издигнат машинното гласуване като едно от основните си искания и посочи: „БСП е институционалната гаранция в парламента за провеждането на честен вот чрез бързото въвеждане на машинния вот преди изборите. Гарантирането на честни избори е единственият път към промяна“.

 

Пред социалистите от тези няколко района, оказали пълна подкрепа Корнелия Нинова по време на срещата, тя призова още: „Да обединим енергията на протестите с нашата парламентарна вътре в НС и да се борим за това. Нито протестът, нито нашата категоричност ще имат смисъл ако не извоюваме честни избори“.

(Платена публикация)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.
Всички