Крими

Полицейски бюлетин на 28.08.2020 г.

  28.08.2020 12:36             
Полицейски бюлетин на 28.08.2020 г.

Криминалисти от полицейското управление в Панагюрище иззеха незаконно притежавани оръжие и боеприпаси. Вчера екипите извършили проверка на имот, намиращ се в местността „Свати Никола“ край Стрелча. Негов собственик бил стрелчанинът Д. Г. - 33г.

Вътре била открита ловна гладкоцевна пушка 12-ти калибър и шест патрона за нея. Мъжът не притежавал разрешително за носене и съхранение на оръжието и боеприпасите.

Те са иззети, а спрямо Д. Г. е образувано бързо производство. 

 

Столичанин, притежаващ дрога е задържан от служителите на полицейското управление във Велинград. Късно вечерта на улица в курорта автопатрул извършил проверка на 30-годишния столичанин С. М.

У него униформените открили метална кутия със суха зелена листна маса и полиетиленово пликче с бял прах. След направения полеви наркотест се оказало, че това са марихуана и амфетамин.

Дрогата е иззета, а притежателя и задържан в ареста на управлението за срок от 24 часа.

 

Две момчета, извършили вандалска проява, са установени от служители на РУ-Панагюрище. От общинската администрация в средногорския град бил получен сигнал за вандалска проява, извършена в парк „Априлци“. Неизвестни счупили две осветителни тела, собственост на общината.

Криминалисти от полицейското управление предприели разследване и не след дълго влезли в дирите на извършителите. Оказало се, че това са две момчета на 9 и 13 години от Панагюрище. По случая се води преписка, която е изпратена на прокуратурата.

 

Полицейски производства са образувани за незаконно добит дървен материал. Вчера следобед в дежурната на РУ-Велинград са получени сигнали от служители на Регионалната дирекция по горите, които извършвали проверки в района на контролен горски пункт „Чепино“.

Лесничеите спрели за проверка два камиона, управлявани от пещерците З. М. – 61 г. и З. Н. – 43 г. В двете транспортни средства били натоварени общо 40 кубически метра дърва за огрев от иглолистна дървесина. При по-обстойна проверка се установило, че част от дървата не отговарят на посочените дървесни видове в превозния билет, а остатъка били маркирани с контролна горска марка, различна от посочената в документите. Всичко това насочило вниманието на проверяващите горски и полицаи, че дървесината е незаконно придобита.

Камионите заедно с товара са иззети са съхранение в местното горско стопанство. Шофьорите са задържани в РУ-Велинград, а по случаите се водят досъдебни производства.  

 

Пресцентър на ОДМВР-Пазарджик


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички