Понеделник, 25 Яну 2021
 
Регионът

Социалисти се оплакват от совалките на септемврийски депутат

  25.08.2020 14:54             
Социалисти се оплакват от совалките на септемврийски депутат
Не коментирам манипулации и машинации, казва Георги Вергиев

ПАЗАРДЖИК-СЕПТЕМВРИ. Инициативен комитет в подкрепа на Корнелия Нинова създава напрежение в местните структури на БСП, оплакват се социалисти. Те твърдят, че бизнесменът и депутат от гражданска квота на БСП Георги Вергиев ги бил подлагал на „системен тормоз”. Както е известно, на 12 септември за първи път членовете на БСП избират пряко председател на партията. Кандидатите са петима - досегашният Корнелия Нинова, зам.-председателят на партията Кирил Добрев, депутатите Красимир Янков и Валери Жаблянов и членът на Националния съвет Георги Тодоров.

Социалистите от Пазарджик са сезирали Корнелия Нинова по въпроса и преди дни общинските председатели от областта са имали среща с нея. Според членове на БСП, от името на Нинова собственикът на хлебозавода в Септември се срещал с ръководители на партийните структури и им забранявал да правят срещи с всички кандидати за председател. На редовите членове на партията пък казвал, че той е направил инициативен комитет в подкрепа на Нинова и ако я подкрепят, трябва да се включат в него. Вергиев изтъквал, че Нинова не вярва на общинските ръководства, затова е поверила лично на него задачата за избора й и организирането на кампанията й в региона.

Пред „Знаме” Георги Вергиев отрече обвиненията.

„Манипулации и машинации не коментирам. Приемната ни на бул. „Александър Стамболийски” 39 в Пазарджик е отворена всеки ден от 9 до 17 часа и там предоставяме нужната информация на всеки, който ни потърси. В момента съм в София, но заповядайте утре и ще разберете каква е истината”, добави депутатът.

Репортер на „Знаме” потърси областния председател на БСП Петя Цанкова. Тя заяви, че при нея няма постъпили сигнали от структурите, но потвърди, че неофициално някои председатели на партийни организации са изразили недоволство от факта, че Вергиев привиквал зад гърба им членове на БСП и ги агитирал. Според областният лидер на партията, подобно поведение е скандално. Именно напрежението и дейността на инициативния комитет ще бъде една от точките, която ще бъде обсъждана на предстоящо заседание на общинската организация в Пазарджик.

„Повечето от включените в Инициативния комитет хора не са членове на БСП, а от листите на „Алтернатива на гражданите” от последните местни избори в няколко общини в областта. Пред мен председатели на общински организации изразиха недоволство, че през главите им се провеждат срещи, а този комитет дублира техните функции. Това е скандално, защото в приетите от Националния съвет правила за провеждане на пряк избор на председател на БСП не са предвидени подобни структури”, каза още Петя Цанкова. И добави, че лично тя е посетила всички общински организации и е наблегнала само на две неща – висока избирателна активност и запазване честността на вота.

Припомняме, че бизнесменът Георги Вергиев стана депутат от левицата на мястото на Славчо Велков, който напусна парламента. Тогава Нинова заяви, че Велков се оттегля по здравословни причини, а няколко месеца по-късно същият бе назначен за кметски наместник от тогавашния кмет Марин Рачев. Това възмути социалисти от региона, които изпратиха писма до централата. Въпреки това Славчо Велков и до ден днешен е съветник на Корнелия Нинова в парламента с ресор “политически въпроси и национална сигурност”.

 (Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички