Спорт

СК „Шампион” спечели Европейската купа Мемориал „Христо Чочев”, Грозданов стана герой

  25.08.2020 09:30             
СК „Шампион” спечели Европейската купа Мемориал „Христо Чочев”, Грозданов стана герой

ПАЗАРДЖИК. В областния град в два поредни дни се проведе най-важното Държавното първенство по модерен петобой за Купа Мемориал „Христо Чочев”.То е вписано в календара на международната федерация и е с ранг на Европейска купа. В първия ден на плуване 200 м свободен стил и комбинирана дисциплина 3 по 800 бягане с 3 стрелби участваха младежи и девойки под 17 години.

С много хъс и воля за победа СК”Шампион” приключи състезанието  с пълен актив от отборни купи-2 златни,1 сребърна и 1 бронзова,една шампионска и 3 вицешампионски титли в индивидуалната надпревара.

В индивидуалното класиране при момчетата Емил Грозданов, ученик на Спортно училище Пазарджик, убедително победи конкуренцията и вдигна купата Мемориал „Христо Чочев”. Вицешампион е също състезател на „Шампион” - Ангел Франгов. Заедно с Радослав Христов момчетата спечелиха поредната златна купа отборно. В тази група взеха участие 11 състезатели на клуба, повечето дебютанти.

Отлично се представиха Георги Рангелов, Стилян Христов, Васил Топалов. Девойките на клуба отново бяха на висота. С голяма преднина Виктория Стойнова, Виктория Пенева и Теодора Маринова убедително станаха държавни шампионки отборно, а в индивидуалното класиране със сребърен медал завърши сезона Виктория Стойнова.

Във втория ден се проведе състезанието за по-голямата възраст под 19 годишни с четири дисциплини - плуване,комбинирана дисциплина и фехтовка. Въпреки  умората от предния ден, Емил Грозданов, който все още е на 15 години с личен рекорд в стрелбата 20 попадения от 20 изстрела и пета позиция във фехтовката се пребори за второто място в крайното класиране. В отборната подредба „Шампион” е на 3-то място в състав: Емил Грозданов, Ангел Франгов и Радослав Христов. Девойките също не се посрамиха и станаха вицешампионки отборно-Михаела Зонова,Теодора Маринова и Виктория Пенева.

„Състезателите ни отново се позлатиха”, доволно коментираха от спортно-техническия щаб на „шампионите” и поздравиха момчетата и момичетата си за отличното представяне.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички