Регионът

ВУИ – Ракитово спечели първия зонален турнир за деца в риск в Пазарджик

  20.08.2020 14:32             
ВУИ – Ракитово спечели първия зонален турнир за деца в риск в Пазарджик

За първи път от няколко месеца насам момчетата от ВУИ „Ангел Узунов” – Ракитово участват в спортно състезание. Това е признак, че епидемичната обстановка се успокоява. Състезанието е Първи зонален турнир за деца в риск, проведен на 30.07.2020 г. на Комплекс „Зона на здравето” в Пазарджик. Участват деца от 6 ЦНСТ (Център за настаняване от семеен тип) от Пазарджик, Пещера, Лесичово, Звъничево, София и от ВУИ – Ракитово. Организатори са Федерацията за деца и младежи в риск, Младежки спортен клуб „Пазарджик спортува” и Община – Пазарджик. Заради епидемичната обстановка състезанието се провежда на открито и без публика.

Групата от Ракитово е съставена от 11 момчета и двама ръководители: Михаил Попчев – учител по физкултура и Таня Пейчинова – служител. Децата са готови да участват в състезанията и по четирите обявени спортни дисциплини: мини футбол (отбори 5 + 1), баскетбол – отбори по 3 състезатели, тенис на маса индивидуално и лека атлетика – гладко бягане 400 м. Състезанията се провеждат в две възрастови групи: момчета 13-15 години и юноши 16-18 години по системата всеки срещу всеки.

Няма момичета във ВУИ – Ракитово и поради тази причина училището губи много точки в комплексното класиране на турнира. Независимо от това отличното представяне на момчетата от ВУИ компенсира служебната загуба на точки. Отборите на училището доминират в леката атлетика, баскетбол, тенис на маса. Отстъпват единствено в игрово отношение на отбора по футбол на ЦНСТ „Конкордия” – София, който е на професионално ниво.

Завоюваните призови места в крайното класиране от момчетата от ВУИ – Ракитово по възрастови групи и по дисциплини е както следва:

Лека атлетика – момчета 13-15 години:

  1. Слави Митев – І място и златен медал;
  2. Мартин Средков – ІІ място и сребърен медал;
  3. Любомир Лалев – ІІІ място и бронзов медал.

Лека атлетика – юноши 16-18 години:

  1. Симеон Шомев – І място и златен медал;
  2. Севдалин Ангелов – ІІ място и сребърен медал.

Тенис на маса – момчета 13-15 години:

  1. Любомир Лалев – І място и златен медал.

Тенис на маса – юноши 16-18 години:

  1. Гюлдуван Николов – І място и златен медал.

Баскетбол – момчета 13-15 години: отборно ІІІ място и бронзови медали. Състав на отбора: Любомир Лалев, Николай Смаилов, Мариян Станиславов.

Баскетбол – юноши 16-18 години: отборно І място и златни медали. Състав на отбора: Симеон Шомев, Сергей Огнянов, Гюлдуван Николов.

Футбол – възрастова група 13-16 години: ІІ място и сребърни медали. Състав на отбора: Николай Смаилов, Сергей Огнянов, Мартин Средков, Слави Митев, Симеон Костов, Севдалин Ангелов. До този резултат се стига след загуба на отбора на ВУИ от ЦНСТ „Конкордия” с 4:2 и победа над сборен отбор (ЦНСТ от Лесичово, Пещера и Звъничево) с 5:2. Голмайстори за ВУИ са Симеон Костов, Севдалин Ангелов, Мартин Средков.

В резултат на отличното представяне на момчетата във всички дисциплини ВУИ – Ракитово става първия комплексен победител на Зоналния турнир за деца в риск – Пазарджик. Шампионската купа на турнира е връчена на училището от Ренета Камберова – олимпийска медалистка по художествена гимнастика от Рио 2016.

Автори: Михаил Попчев – учител,

                Свилен Топчиев - учител


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички