Регионът

Храбреци потушиха пожар, извадиха кон от пламъците

  07.08.2020 12:53             
Храбреци потушиха пожар, извадиха кон от пламъците

ПАНАГЮРИЩЕ. Трима панагюрци потушиха пожар в лесопарк „Априлци“. Служителите на „Асарел-Медет“ АД Христо Ташев и Михаил Митев, заедно със съседа си Делчо Делов  били в района на парка вчера следобeд. Тримата забелязали, че гори суха трева, която се насочва към дърветата. Незабавно те грабнали лопатите и успели да ограничат и до голяма степен да загасят пожара, докато дойдат панагюрските огнеборци, които по същото време били ангажирани с друго огнище наблизо, в района на "малкия паметник".

Тримата успели да изведат от района на пожара изплашен кон, който се лутал сред пламъците. Според участниците в гасенето, огънят се разраствал много бързо и била много голяма опасността той да обхване близките дървета. По всяка вероятност пожарът лумнал поради небрежност или след детска игра, тъй като хлапета често играели наблизо.

Да припомним, че в началото на юни огнеборецът от Аварийно-спасителната служба на „Асарел-Медет“АД Иван Фасулков изгаси пожар в лятна кухня на своя съседка. Той забелязал пламъците докато пиел сутрешното кафе със семейството си.

И ако асарелци и съседите им заслужават поздравление за героизма, самата минна компания в Панагюрище пък преди часове бе дадена за пример от колегите от вестник „Капитал“. Според разработения от Института за пазарна икономика социален и икономически профил, при който са използвани официалните статистически данни за 2018 и 2019 г., "Aсарел-Медет" АД е фактор за стабилност и благосъстояние в община Панагюрище. В изследването на регионалното развитие е подчертано, че "Асарел-Медет" АД произвежда годишно продукция за над 400 млн. лева, което е 53% от цялата продукция в общината. Експертите са изчислили, че добавената стойност на един нает в община Панагюрище достига 51 000 лева, което е много висока стойност за България. Причината за това е основно в минната компания, където добавената стойност на един нает достига 172 000 лева.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.
Всички