Регионът

Кметът д-р Коев с категорична позиция за волфрамовата мина

  29.07.2020 16:51             
Кметът д-р Коев с категорична позиция за волфрамовата мина

ВЕЛИНГРАД. Жителите на курорта в последните дни отново настръхнаха по темата „Волфрам” заради видимо по-широкия път за Кръстава, който се ремонтира в момента, и заради агитационните материали за мина „Грънчарица”. Бе подготвен и нов протест срещу проекта. Затова и днес от 11:30 часа в голяма зала на общинска администрация Велинград се проведе среща между кмета на община Велинград д-р Костадин Коев, представителите на гражданска инициатива „Запазване на община Велинград като екологично чист регион без рудодобив”, представители на  СХР „Велинград и Западни Родопи” и граждани.

Срещата се проведе, за да се даде яснота по темата за мина „Грънчарица”.

Кметът д-р Коев заяви: „Направихме всичко, което зависи от мен и моя екип, за да спрем отварянето на мината. Искам да ви уверя, че решението по делото в Административен съд – Пловдив, с което заповедта на директора на Басейнова дирекция - Пловдив за учредяване на санитарно-охранителна зона в района на река Грънчарица бе обявена за нищожна, няма да даде възможност за действие на концесионера. Предстои министърът на околната среда и водите да издаде заповед за учредяването на СОЗ. Благодаря на всички за активното участие за запазване на Велинград като чист регион, без рудодобив! Аз съм против откриването на мина „Грънчарица”! Велинград е утвърден национален балнеологичен курорт на 4 сезона и съм плътно зад съгражданите си, за съхраняване на богатството на Велинград - природата, минералните извори, чистия въздух. Ако се допусне откриване на мина за волфрам, Велинград и региона нямат бъдеще.”

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Трябва ли учениците да ходят присъствено на училище?


Резултати
Обяви

ПОД НАЕМ  ДВУСТАЕН, ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ, ЦЕНТЪР, ЩАБА, 220 ЛВ.,0888 957 726.

ПОД НАЕМ ДВУСТАЕН, ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ, ЦЕНТЪР, ЩАБА, 220 ЛВ.,0888 957 726.

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ДАВАМЕ СТАЯ ПОД НАЕМ, ЗА  УЧЕНИЧКА ИЛИ ЖЕНА, НЕПУШАЧКА, В ИДЕАЛНИЯ ЦЕНТЪР НА ГРАДА, БЕЗПЛАТНА КАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ И ИНТЕРНЕТ, 034/ 46 02 80.

ДАВАМЕ СТАЯ ПОД НАЕМ, ЗА УЧЕНИЧКА ИЛИ ЖЕНА, НЕПУШАЧКА, В ИДЕАЛНИЯ ЦЕНТЪР НА ГРАДА, БЕЗПЛАТНА КАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ И ИНТЕРНЕТ, 034/ 46 02 80.
Всички