Крими

Полицейският бюлетин на 27.07.2020г.

  27.07.2020 13:50             
Полицейският бюлетин на 27.07.2020г.

Възрастен столичанин бе открит, след като се загуби в гората край летовището „Атолука“, намиращо се в землището на брациговското село Равногор. Случката се разиграла в събота сутринта, когато възрастна двойка от столицата, притежаваща вила в летовището решили да се разходят в гората. Целта на пенсионерите била да се порадват на планината, да наберат гъби и билки. По време на разходката двамата се разделили , за да обхванат по-голям периметър. Когато се върнала на уреченото място обаче жената не открила своя 78-годишен съпруг. Минали няколко часа , а от него нямало вест. Тогава тя подала сигнал на телефона за спешни повиквания – 112. За издирването на мъжа били сформирани няколко групи, в които взели участие полицаи от РУ-Пещера и участъка в Брацигово, пожарникари от противопожарния участък в родопския град, лесничеи от ДГС-Пещера,  доброволци от вилната зона край „Атолука“ и село Равногор. В по-късен етап се включили и спасители-доброволци от група по пещерно спасяване в Пазарджик (група "Планинско спасяване-Пазарджик"), а от другия край на планината тръгнали и няколко души от съседното село Нова махала. Някои били пеш, други с високопроходими автомобили, като издирвали мъжа почти до полунощ. С влошаването на времето започнал валеж от дъжд и в комбинация с непрогледния мрак наложило търсенето да бъде преустановено. Рано сутринта в неделя екипите отново влезли в действие и за радост около 09.00ч. възрастният столичанин бил открит невредим в гората. Той е транспортиран с линейка до Брацигово, където е прегледан от лекар и предаден на семейството му.

Шестима пияни шофьори са задържани по време на специализирана полицейска акция в областта. Пред уикенда екипи на сектор „Пътна полиция“ и районните управления в региона взели участие в мащабна национална полицейска операция за контрол над участниците в движението. В рамките на нейното провеждане в петък вечерта на улица в село Дорково автопатрул при участъка в Ракитово подал сигнал със стоп-палка на приближаващ лек автомобил „Ситроен“. Водачът вместо да спре натиснал педала на газта. Късметът му обаче му изневерил и на метри от мястото за проверка бил спрян от униформените. Оказало се, че това е 43-годишният жител на село Дорково, който бил зад волана с 1.74 промила.

По време на проверки са засечени още К.К.- 36. от село Пищигово, А.К.-42г. от Пещера, А.З.-24г. от село Медени поляни и П.Д.-49г. от Пазарджик. Те били зад волана на автомобилите си съответно с 2.63, 2.18, 1.54 и 2.95 промила концентрация на алкохол. Своеобразен месечен рекордьор се оказал септемвриецът В.Т.- 58г. Той управлявал „Пежо“-то си със „скромните“ 3.57 промила. И шестимата мъже са задържани за срок от 24 часа, а спрямо тях са образувани бързи производства.

Двама извършители на кражби са установени от служители на полицейските управления в Панагюрище и Септември. През миналата седмица в РУ-Панагюрище била депозирана жалба от 80-годишен жител на средногорския град. Той се оплакал, че от жилището му е извършена кражба на сумата от 220 лева. В резултат на предприетите действия била заловена авторката на посегателството 41-годишната З.З. от същия град.

В петък в РУ-Септември се получил сигнал от 60-годишен пазарджиклия. Мъжът бил в село Карабунар, когато неизвестен отмъкнал велосипеда му. Не след дълго криминалистите установили, че апашът е М.В.- 29г. от същото село.

Пресцентър на ОДМВР-Пазарджик


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.
Всички