Понеделник, 25 Яну 2021
 
Спорт

В съблекалнята на хебърци е чисто откъм COVID-19

  24.07.2020 16:45             
В съблекалнята на хебърци е чисто откъм COVID-19

ПАЗАРДЖИК. В лагера на „Хебър” вече е чисто откъм COVID-19. В днешния си брой пишем за взетите 45 проби вчера от футболисти, треньор и персонал на комплекс „Георги Бенковски”. Всички тестове са отрицателни, показват резултатите на направените в лабораторията на панагюрската болница „Уни Хоспитал”.

Четирима са заразените с коронавирус към момента (трима футболисти и едно спортно-техническо лице), те са в много добро кондиционно състояние и нямат никаква симптоматика (писахме, че първоначално един от тях е имаше температура).

„Добре е, че няма повече болни и ще можем да подновим веднага тренировките,

коментира старши-треньорът на Хебър Николай Митов. След принудителната тридневна почивка сега за нас най-важното е отново да тренираме пълноценно. Надявам бързо да влезем в ритъма, който имахме до 21-ви и да не губим повече инерция до началото на първенството. Ще чакаме бързо възстановяване на 4-те момчета, които в момента са на домашно лечение”, допълни наставникът.

От днес заниманията на мъжкия представителен отбор са възобновени. Плануваната за утре контрола с „Гигант” (Съединение) е отменена. Засега остава проверката с „Берое” следващата събота.

Същевременно в зелените редици няма паника от коронавируса. Притеснение обаче има в спортно-техническия щаб от последиците, свързани с пандемията. Всички тези предпазни мерки

водят до непредвидени разходи

А те със сигурност няма да са последните, които щесе правят по това извънредно „перо”. Само около 5000 лева са тестовете, които са направени вчера, а дезинфекцията също гълта немалко разходи. Днес следобед се очакват резултатите от вчерашните тестове, а в зависимост от тях ще се преценява как да се процедира по-нататък. Със сигурност обаче коронавирусът сложи психологически отпечатък в „Хебър”, колкото и бодър дух да демонстрират от стадион „Бенковски”. Затова, да се надяваме да се сбъднат думите на старши треньора Митов и вируси вече да не прелитат в съблекалнята на отбора.

Дочо ЧАНЕВ


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички