Спорт

В съблекалнята на хебърци е чисто откъм COVID-19

  24.07.2020 16:45             
В съблекалнята на хебърци е чисто откъм COVID-19

ПАЗАРДЖИК. В лагера на „Хебър” вече е чисто откъм COVID-19. В днешния си брой пишем за взетите 45 проби вчера от футболисти, треньор и персонал на комплекс „Георги Бенковски”. Всички тестове са отрицателни, показват резултатите на направените в лабораторията на панагюрската болница „Уни Хоспитал”.

Четирима са заразените с коронавирус към момента (трима футболисти и едно спортно-техническо лице), те са в много добро кондиционно състояние и нямат никаква симптоматика (писахме, че първоначално един от тях е имаше температура).

„Добре е, че няма повече болни и ще можем да подновим веднага тренировките,

коментира старши-треньорът на Хебър Николай Митов. След принудителната тридневна почивка сега за нас най-важното е отново да тренираме пълноценно. Надявам бързо да влезем в ритъма, който имахме до 21-ви и да не губим повече инерция до началото на първенството. Ще чакаме бързо възстановяване на 4-те момчета, които в момента са на домашно лечение”, допълни наставникът.

От днес заниманията на мъжкия представителен отбор са възобновени. Плануваната за утре контрола с „Гигант” (Съединение) е отменена. Засега остава проверката с „Берое” следващата събота.

Същевременно в зелените редици няма паника от коронавируса. Притеснение обаче има в спортно-техническия щаб от последиците, свързани с пандемията. Всички тези предпазни мерки

водят до непредвидени разходи

А те със сигурност няма да са последните, които щесе правят по това извънредно „перо”. Само около 5000 лева са тестовете, които са направени вчера, а дезинфекцията също гълта немалко разходи. Днес следобед се очакват резултатите от вчерашните тестове, а в зависимост от тях ще се преценява как да се процедира по-нататък. Със сигурност обаче коронавирусът сложи психологически отпечатък в „Хебър”, колкото и бодър дух да демонстрират от стадион „Бенковски”. Затова, да се надяваме да се сбъднат думите на старши треньора Митов и вируси вече да не прелитат в съблекалнята на отбора.

Дочо ЧАНЕВ


Свързани
Последни новини
Анкета

Къде ще почивате това лято?


Резултати
Обяви

ПРОДАВАМ КЛИМАТИК "OSAKA", 12-ка, 380 лв. 0876 167 663.

ПРОДАВАМ КАРАВАНА ХОБИ, ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, ПЪЛНО ОБОРУДВАНЕ. 0988 373 794

ПРОДАВАМ КАРАВАНА ХОБИ, ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, ПЪЛНО ОБОРУДВАНЕ. 0988 373 794

ТЪРСЯ ТРАКТОРИСТ, ОБЩ РАБОТНИК, ЗАВАРЧИК. 0889 927 041

ТЪРСЯ ТРАКТОРИСТ, ОБЩ РАБОТНИК, ЗАВАРЧИК. 0889 927 041
Всички