Спорт

Започва Третият национален турнир по бадминтон „Георги Бенковски”

  24.07.2020 15:30             
Започва Третият национален турнир по бадминтон „Георги Бенковски”

ПАЗАРДЖИК. За трета поредна година в областния град стартира Национален турнир по бадминтон “Георги Бенковски“. Надпреварата е организирана от Спортен клуб по бадминтон „Георги Бенковски” и се финансира от Община Пазарджик. Тя  ще се проведе  в две възрасти - под 15 и под 17 юноши и девойки.

Днес и утре в спортна зала „Васил Левски” ще се играят единичните срещи. Тази година има много повече състезатели – заявки са дали бадминтонисти на ВИАС (София), НСА (София), „Виктори” (София), „Арда” (Кърджали), „Хасково”, „Първмай”, „Стара Загора”, разбира се и бадминтонистите от Бадминтон скуош клуб „Пазарджик” на Неделчо Кесов.

„Мисля, че ще се получи състезание, подобно на едно държавно първенство. Сърдечно искам да  благодаря на кмета на Пазарджик Тодор Попов,както и на госпожица Ренета Камберова за осъществяването на този турнир, като  изцяло се  финансиране от Община Пазарджик”, коментира пред „Знаме” старши треньорът на СКБ „Георги Бенковски” Димитрийка Димитрова. Клубът-организатор ще участва с 10 състезатели – Иван Николов, Елена Адова, Виктория Лукова, Людмила Кацарова, Теодора Георгиева, Цветелина Карагьзова, Зара Запринова, Стоян Кинов, Георги Ризов и Радостина Ангелова, като последните  двама състезатели са ученици в Спортното училище на Пазарджик.

За призьорите от първо до трето място са предвидени медали купи и материални награди.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Къде ще почивате това лято?


Резултати
Обяви

ПРОДАВАМ КЛИМАТИК "OSAKA", 12-ка, 380 лв. 0876 167 663.

ПРОДАВАМ КАРАВАНА ХОБИ, ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, ПЪЛНО ОБОРУДВАНЕ. 0988 373 794

ПРОДАВАМ КАРАВАНА ХОБИ, ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, ПЪЛНО ОБОРУДВАНЕ. 0988 373 794

ТЪРСЯ ТРАКТОРИСТ, ОБЩ РАБОТНИК, ЗАВАРЧИК. 0889 927 041

ТЪРСЯ ТРАКТОРИСТ, ОБЩ РАБОТНИК, ЗАВАРЧИК. 0889 927 041
Всички