Други Регионът

Красавица от X Factor чисти потъналите ни в боклук чешми

  26.07.2020 06:02             
Красавица от X Factor чисти потъналите ни в боклук чешми

Катерина Ефтимова ни призовава да не замърсяваме изворите си, защото мърсим себе си

БАТАК-СВЕТИ КОНСТАНТИН. Млада българка и нейни съмишленици почистиха чешми в района на Батак и доскорошното летовище и най-ново българско село Свети Константин. Катерина Ефтимова е пловдивчанка, на широката аудитория е позната с двете си запомнящи се участия в музикалния формат X Factor, но е не само пеещ, а и пишещ, и четящ, и пътуващ, и особено деен човек. Тя често ходи и до Беглика, и до Широка поляна, а приятното съчетава с полезното. Като чисти.

„Другари! НАРОД, който НЕ пази чист ИЗВОРА СИ - пиши го заминал! Това е БОЛЕН НАРОД. Искам правилно да ме разберете, голяма ще бъде радостта ми ако някой от вас направи същото и го сподели с всички нас, за да се зарадваме заедно. Нека се препредава нататък доброто дело, колкото и незначително по размери да е то, защото НАРОДЪТ, наречен БЪЛГАРИ, се е съхранил пазейки чисти ИЗВОРИТЕ СИ, препредавайки нататък! Инак се затрива…”, написа тя във Фейсбук.

И е права.

Чешмите и живителната им вода са не само извор, но и символи на живота,

поне за дядовците и бабите ни, които са ги градили или са споменували с добро майсторите им. Днес обаче именно чешмите са зарити с боклуци и в това също има дълбока символика – дядовите ценности не са модерни и са за боклука. Пък и логично е като спреш да налееш вода, да хапнеш и да замърсиш наоколо (преди часове вандали разкъртиха цяла беседка на Цигова чешма).

С патриотични постове в социалните мрежи Катерина Ефтимова не само дава добрия пример, но и повдига духа на сънародниците си с думи на Левски, Ботев, Любен Каравелов или пък родопската народна песен:

„Росни ми росни, росице,

да ми 'омиеш лицесо,

че ми изгорe сърцесо…”'

През 2011-а Катерина бе една от най-цветните участнички в първия сезон на шоуто X Factor и определяна за секссимвол и абсолютна двойничка на тийн идолката Селена Гомез. Три години по-късно, вече 20-годишна, Катерина отново се яви в шоуто, спечелено впоследствие от Славин Славчев. Още с явяването й обаче Мария Илиева от журито веднага констатира, че в сравнение с предишния път сега тя изглежда много смирена, а колегите й веднага констатираха, че от секссимвол тя се е превърнала в Монахинята. Още първия път обаче брюнетката показа, че не само е красива, но може и да пее.

Днес Катерина чисти България и го показва в интернет,

без да й пука дали я мислят за позьорка, инфлуенсърка или търсеща дивиденти от славата си персона. И хората й се радват. А тя им разказва омагьосващи истории за юначни българи и българки, за самодиви и омагосани билета, в които всъщност показва и търси себе си. Или търси тях в себе си, а заедно с нея, същото прави и аудиторията й.

„Разказите ти винаги са вълшебни, Кати, и като една добра фея успяваш да озаряваш с думи, с кадри, своята личност, и най-вероятно с жестове! Продължавай в същия дух, това си ти прелестно създание, вдъхновяващо все красиви и топли чувства!” Такива са повечето от коментарите под постовете й, а коментарите буквално са хиляди.

Ето я и нейната

„СКРОМНА РЕЦЕПТА ЗА ЩАСТИЕ

/Нужни съставки:

15 000 km² Родопски къс земя.

2 броя Боси нозе.

280 грама Добро сърце.

0,01 микрограма Чиста съвест.

0,2 децибела Тишина.

Изсипват се и 20 литра Спокоен дъжд.

На вкус може да се добави и топъл комат Хляб с щипка Чубрица.

Всички съставки се разбъркват х-у-у-у-убаво в дъното на Душата до получаването на хомогенна смес... тогава, едва дочакал, озверял и прималял от явен глад, осъзнаваш, че в свитият ти на топка стомах имаше място само за една троха от цялото това Щастие...”

Дочо ЧАНЕВ


Свързани
Последни новини
Анкета

Къде ще почивате това лято?


Резултати
Обяви

ПРОДАВАМ КЛИМАТИК "OSAKA", 12-ка, 380 лв. 0876 167 663.

ПРОДАВАМ КАРАВАНА ХОБИ, ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, ПЪЛНО ОБОРУДВАНЕ. 0988 373 794

ПРОДАВАМ КАРАВАНА ХОБИ, ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, ПЪЛНО ОБОРУДВАНЕ. 0988 373 794

ТЪРСЯ ТРАКТОРИСТ, ОБЩ РАБОТНИК, ЗАВАРЧИК. 0889 927 041

ТЪРСЯ ТРАКТОРИСТ, ОБЩ РАБОТНИК, ЗАВАРЧИК. 0889 927 041
Всички