Регионът

Иван от Мало Конаре стана лице на родното земеделие

  29.07.2020 06:30             
Иван от Мало Конаре стана лице на родното земеделие

Оранжерията на младия стопанин влезе в клип на земеделското министерство

Семейното стопанство на земеделския производител от Мало Конаре Иван Кабуров влезе във видеоклип за популяризиране на плодовете и зеленчуците, родно производство. Инициативата е на Министерството на земеделието и храните, а поканата да бъде включена и оранжерията на Иван, едновременно го изненадала и зарадвала.

Приел я на драго сърце. Той се появява в средата на видеото, широко усмихнат и с щайга, пълна с вкусни краставици. Така младият стопанин от най-голямото пазарджишко село

стана едно от лицата на българското земеделие

Останалите участници в клипа са фермери от различни населени места у нас. Текстът, който върви с кадрите, е следният:

„Живеем в кътче от Рая  и докъдето погледът ни стига, природата разкрива своето великолепие и поднася най-ценния си дар - извор на здраве, енергия и вдъхновение. А каква е тайната на тези плодове и зеленчуци, отгледани от грижовни стопани с любов и вековна традиция, докоснати от бисерна роса и напоени с вода от Балкана, узрели под погледа на галещото слънце? Всеки плод е събрал толкова много -

вкуса на детството,

аромата на градината, сладостта на плодородната българска земя. Всеки, който ги опита, знае, че родното е най-вкусно, и с гордост възкликва: "М-м-м, да, български са!"

- Силен текст и идеен видеоклип – коментира пред „Знаме” местният производител на плодове и зеленчуци. Според него, секторът има нужда от подкрепа, особено по-дребните стопани. И то най-вече в днешните несигурни времена.

- Искам да изкажа искрените си благодарности на екипа, заснел клипа, и на министъра на земеделието Десислава Танева за оказаната ни чест – каза още Иван. - Вълнението ми е голямо, тъй като нашият комплекс бе даден за пример. Това е

признание за голяма ни любов към земеделието

И аз, и съпругата ми Десислава, милеем за него и с радост му се посвещаваме. Мисията ни е да наложим българското производство, да го запазим и популяризираме, а всеки, който опита родните плодове и зеленчуци, да възкликва, както е в клипа:  "...ммм, български са!"

Снимките във видеото са правени в оранжерийния комплекс на семейство Кабурови в Мало Конаре. Той е модерен и високо технологичен. Доста неща се правят през

мобилния телефон

– например контролът на храненето и поливането на растенията, на температура и влажността. Третиранията на краставиците срещу болести и неприятели са ограничени до минимум. От 2019 година те са сертифицирани по няколко Европейски стандарта за качество, за да се предлагат в големите хранителни вериги.

Освен с оранжерийно производство, Иван отглежда от години и зеленчуци на полето. Тази година има също така овощна градина с круши.

 

Мария ДЪБОВА

 

 


Свързани
Последни новини
Анкета

Трябва ли учениците да ходят присъствено на училище?


Резултати
Обяви

ПОД НАЕМ  ДВУСТАЕН, ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ, ЦЕНТЪР, ЩАБА, 220 ЛВ.,0888 957 726.

ПОД НАЕМ ДВУСТАЕН, ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ, ЦЕНТЪР, ЩАБА, 220 ЛВ.,0888 957 726.

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ДАВАМЕ СТАЯ ПОД НАЕМ, ЗА  УЧЕНИЧКА ИЛИ ЖЕНА, НЕПУШАЧКА, В ИДЕАЛНИЯ ЦЕНТЪР НА ГРАДА, БЕЗПЛАТНА КАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ И ИНТЕРНЕТ, 034/ 46 02 80.

ДАВАМЕ СТАЯ ПОД НАЕМ, ЗА УЧЕНИЧКА ИЛИ ЖЕНА, НЕПУШАЧКА, В ИДЕАЛНИЯ ЦЕНТЪР НА ГРАДА, БЕЗПЛАТНА КАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ И ИНТЕРНЕТ, 034/ 46 02 80.
Всички