Регионът

Започва изграждането на филиал на Спешна помощ в Сърница

  21.07.2020 10:40             
Започва изграждането на филиал на Спешна помощ в Сърница

Вчера (20 юли) бе символичната първа копка, с която започва реализацията на проекта за ремонт на Здравната служба в Сърница, както и изграждането на нова пристройка, която ще се използва за филиал на Спешна помощ. Това съобщи кметът на най-младата община у нас Неби Бозов.

-Осъществяването на този проект е от изключително значение за обществото ни, като се има предвид отдалечеността на община Сърница от по-големи медицински заведения и учреждения в страната. Ситуацията, пред която бяхме изправени през изминалите няколко месеца във връзка с пандемията от коронавирус, го доказа – казва кметът.

Официални гости на церемонията бяха областният управител Стефан Мирев, директорът на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) - Пазарджик д-р Фани Петрова, директорът на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) д-р Борис Манев, общински съветници от община Сърница и граждани на общината.
Проектът за реконструкцията на Здравната служба се финансира изцяло със средства от общинския бюджет, като стойността на предвидените строително-монтажни работи възлиза на 274 680 лева.

Съгласно одобрения инвестиционен проект е осигурена енергийната ефективност на сградата, като ще се подменят съществуващата дървена дограма с алуминиева от най-висок клас. Сградата ще се санира с фибран с дебелина 10 сантиметра и ще се положи силиконова драскана мазилка. Ще бъдат изцяло обновени общите части на сградата. Предвиден е и ремонт на покрива, който към момента е в окаяно състояние.

Най-мащабната и най-необходимата за гражданите ни част от проекта ще бъде изграждането на ново едноетажно крило с цел създаване на филиал за спешна медицинска помощ, в което се предвиждат помещения за прием на пациенти, лекарски кабинет, стая за прегледи и манипулационна, архив и склад., като ще се осигури и достъпът на хора с увреждания.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Къде ще почивате това лято?


Резултати
Обяви

ПРОДАВАМ КЛИМАТИК "OSAKA", 12-ка, 380 лв. 0876 167 663.

ПРОДАВАМ КАРАВАНА ХОБИ, ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, ПЪЛНО ОБОРУДВАНЕ. 0988 373 794

ПРОДАВАМ КАРАВАНА ХОБИ, ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, ПЪЛНО ОБОРУДВАНЕ. 0988 373 794

ТЪРСЯ ТРАКТОРИСТ, ОБЩ РАБОТНИК, ЗАВАРЧИК. 0889 927 041

ТЪРСЯ ТРАКТОРИСТ, ОБЩ РАБОТНИК, ЗАВАРЧИК. 0889 927 041
Всички