Регионът

Започва изграждането на филиал на Спешна помощ в Сърница

  21.07.2020 10:40             
Започва изграждането на филиал на Спешна помощ в Сърница

Вчера (20 юли) бе символичната първа копка, с която започва реализацията на проекта за ремонт на Здравната служба в Сърница, както и изграждането на нова пристройка, която ще се използва за филиал на Спешна помощ. Това съобщи кметът на най-младата община у нас Неби Бозов.

-Осъществяването на този проект е от изключително значение за обществото ни, като се има предвид отдалечеността на община Сърница от по-големи медицински заведения и учреждения в страната. Ситуацията, пред която бяхме изправени през изминалите няколко месеца във връзка с пандемията от коронавирус, го доказа – казва кметът.

Официални гости на церемонията бяха областният управител Стефан Мирев, директорът на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) - Пазарджик д-р Фани Петрова, директорът на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) д-р Борис Манев, общински съветници от община Сърница и граждани на общината.
Проектът за реконструкцията на Здравната служба се финансира изцяло със средства от общинския бюджет, като стойността на предвидените строително-монтажни работи възлиза на 274 680 лева.

Съгласно одобрения инвестиционен проект е осигурена енергийната ефективност на сградата, като ще се подменят съществуващата дървена дограма с алуминиева от най-висок клас. Сградата ще се санира с фибран с дебелина 10 сантиметра и ще се положи силиконова драскана мазилка. Ще бъдат изцяло обновени общите части на сградата. Предвиден е и ремонт на покрива, който към момента е в окаяно състояние.

Най-мащабната и най-необходимата за гражданите ни част от проекта ще бъде изграждането на ново едноетажно крило с цел създаване на филиал за спешна медицинска помощ, в което се предвиждат помещения за прием на пациенти, лекарски кабинет, стая за прегледи и манипулационна, архив и склад., като ще се осигури и достъпът на хора с увреждания.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички