Регионът

Родители питат: Кога ще отвори единствената детска градина в Стрелча?

  20.07.2020 14:12             
Родители питат: Кога ще отвори единствената детска градина в Стрелча?

Осемнадесет родители на деца от единствената детска градина в Стрелча изпратиха отворено писмо до редакцията на „Знаме”, в което питат местната власт дали учебното заведение, в което преди 3 години започна основен ремонт и впоследствие бе прекратен, ще отвори врати наесен. Те настояват за сформиране на комисия към Общинския съвет, която да установи свършеното до момента. Отвореното писмо е адресирано до изпълняващата длъжността „Кмет” на общината Неделка Фингарова, до председателката на Общинския съвет Иванка Илиева и до бившия кмет и настоящ зам.-кмет Стойно Чачов.

Детска градина „Д-р Стайко Стайков" е единственото детско заведение в община Стрелча и функционира от 1995 г.  На 8 ноември 2017 г. Общината подписа договор с ДФ „Земеделие" за изпълнение на проект „Реконструкция, ремонт, оборудване и обзавеждане на сградата и прилежащо дворно място на детска градина „Д-р Стайко Стайков" след като спечели проект. В писмото родителите пишат:

“Оттогава изминаха три години и сме силно обезпокоени като граждани и родители от случващото се с ремонта. На няколко пъти се обявяват обществени поръчки, подписват се договори с различни фирми, но към момента по обекта не се работи. Сградите и дворното пространство са строителна площадка, а работници няма. Веднъж вече през септември 2018 г. родителите преживяха неудобството да търсят начини за отглеждане на децата си. Задава ли се същият проблем и през септември 2020 г.?”, пишат родителите. И се обръщат към Неделка Финнгарова със следните въпроси:

“1. Ще бъде ли завършен ремонтът на детската градина до месец септември тази година, за да могат децата да посещават, какъв вариант обсъждате, ако това не се случи?

2. Упражнява ли се технически и инвеститорски контрол по проекта и от кого?

3. Спазват ли се всички изисквания по проекта за СМР в отделните части - електро, ВиК, озеленяване, благоустрояване на дворните пространства и др.?

4. Ще бъде ли завършен ремонтът в срок и какъв е той след подписване на АКТ 10 за форсмажорни събития?А кои събития на територията на община Стрелча са такива?

5. Ще бъде ли подменено оборудването в детската градина?”.

Родителите искат отчет на финансовата осигуреност на обществената поръчка за детската градина, който да им бъде представен.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.
Всички