Пазарджик

Надя Клисурска: Протестирам не като политик, а като гражданин

  19.07.2020 06:48             
Надя Клисурска: Протестирам не като политик, а като гражданин

ПАЗАРДЖИК. Протестите са около нас. И ако особено деен на жълтите павета е синът на земляка ни проф. Величко Минеков – проф. Велислав Минеков, от миналия вторник в пространството пред Община Пазарджик стотина души започнаха изразяват мирно несъгласието си с политиката на правителството и управлението на държавата. Те поетапно намаляха като бройка, но с шествията в центъра на Пазарджик искат оставката на правителството и на главния прокурор Иван Гешев. Сред протестиращите бе забелязана и народната представителка от БСП за България Надя Клисурска. Участието си в протестното събитие пред „Знаме” тя коментира така:

- Подкрепих протеста, организиран в социалните мрежи,

като обикновен човек, а не като политик

Хората издигаха справедливи искания за по-добър живот в собствената си държава. Това бе естествена реакция в резултат на огромното напрежение, натрупало се в обществото заради некадърно управление на страната. Пред Общината разпознах представители на различни политически партии и организации – АБВ, Движение 21, Възраждане, екоактивисти и други.

Да изразят негодуванието си срещу системата дойдоха хора с различни интереси, професии и съдби

Оратори нямаше, но всички искаха работа, спокойствие, справедливи закони и разделение на властите. Вярвам, че никоя политическа партия няма да яхне недоволството на хората. Не се чуха и агитации за каквото и да било – увери Надя Клисурска.

Тя е убедена, че управляващите не подкрепиха адекватно нуждаещите се по време на извънредното положение, за разлика от други европейски държави. Всички предложения на парламентарната група на БСП за България в тази посока

срещнаха неодобрение

от мнозинството в Народното събрание.

- Очаквам повече граждани на Пазарджик да участват в следващите протести, както го направих аз, честно и открито, заставайки с лицето си пред моите съграждани – призова депутатката.

Тя вярва, че недоволството ще доведе до сваляне на правителството „Борисов”, ще има предсрочни парламентарни избори и нов модел на управление. А как ще се случи това и кой ще ръководи държавата, ще каже суверенът. И

не е важно в момента кой ще спечели доверието на народа

Надя Клисурска припомни, че на 25 юли, вместо на връх Буздлуджа, партията ще проведе политически митинг пред сградата на Министерския съвет. Причината за новото място на събитието е забраната за посещение на върха заради Ковид-19.

Във връзка с предстоящия пряк избор за лидерския пост на столетницата, депутатката отрече да има разделение в партийните редици на БСП. „В управлението има определено напрежение. След вота всичко ще си дойде по местата”, бе категорична Надя Клисурска.

Пенка МИХАЙЛОВА


Свързани
Последни новини
Анкета

Къде ще почивате това лято?


Резултати
Обяви

ПРОДАВАМ КЛИМАТИК "OSAKA", 12-ка, 380 лв. 0876 167 663.

ПРОДАВАМ КАРАВАНА ХОБИ, ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, ПЪЛНО ОБОРУДВАНЕ. 0988 373 794

ПРОДАВАМ КАРАВАНА ХОБИ, ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, ПЪЛНО ОБОРУДВАНЕ. 0988 373 794

ТЪРСЯ ТРАКТОРИСТ, ОБЩ РАБОТНИК, ЗАВАРЧИК. 0889 927 041

ТЪРСЯ ТРАКТОРИСТ, ОБЩ РАБОТНИК, ЗАВАРЧИК. 0889 927 041
Всички