Пазарджик

Почина анестезиологът д-р Георги Влайков

  15.07.2020 21:59             
Почина анестезиологът д-р Георги Влайков

ПАЗАРДЖИК. Днес внезапно почина д-р Георги Влайков. Той е първият анестезиолог, който отиде да помага на ОАИЛ (отделението за анестезиология и интензивно лечение на МБАЛ-Пазарджик), след като част от екипа му, включително началника, се заразиха с коронавирус. Първоначално д-р Влайков е дошъл за няколко дни, но тъй като пациентите се увеличавали непрекъснато, останал да работи в отделението до днес.

Д-р Влайков е на 65 години. За него близките, колегите и признателните пациенти говорят като за „голям Човек” и „истински Дон Кихот”. Спасил е хиляди човешки животи през лекарската си практика.

За неговия живот се бори всеотдайно съпругата му д-р Мая Влайкова. Тя също е анестезиолог и докато чака да дойде линейката на Бърза помощ, му прави обдишване и сърдечен масаж в продължение на 10 минути.

Д-р Влайков бе всеотдаен в професията и посвети целия си живот на медицината, казват за него от МБАЛ-Пазарджик. Той завършва висшето си медицинско образование през 1987 г. и веднага след това започва работа в тогавашната Окръжна болница в Пазарджик Той беше началник на ОАИЛ.

За д-р Влайков д-р Елисавета Генчева от болница „Хигия” си спомни във Фейсбук:

„Днес е починал един уважаван колега анестезиолог - реаниматор от златните години на МБАЛ Пазарджик. Бяхме дълги години заедно на работа - млади, енергични, денонощно ангажирани, целеустремени, четящи, можещи, допълващи се, действащи със знания и хъс, с отговорност и мечтателност...”

„Знаме” изказва съболезнования на близките и колегите му.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Трябва ли учениците да ходят присъствено на училище?


Резултати
Обяви

ПОД НАЕМ  ДВУСТАЕН, ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ, ЦЕНТЪР, ЩАБА, 220 ЛВ.,0888 957 726.

ПОД НАЕМ ДВУСТАЕН, ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ, ЦЕНТЪР, ЩАБА, 220 ЛВ.,0888 957 726.

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ДАВАМЕ СТАЯ ПОД НАЕМ, ЗА  УЧЕНИЧКА ИЛИ ЖЕНА, НЕПУШАЧКА, В ИДЕАЛНИЯ ЦЕНТЪР НА ГРАДА, БЕЗПЛАТНА КАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ И ИНТЕРНЕТ, 034/ 46 02 80.

ДАВАМЕ СТАЯ ПОД НАЕМ, ЗА УЧЕНИЧКА ИЛИ ЖЕНА, НЕПУШАЧКА, В ИДЕАЛНИЯ ЦЕНТЪР НА ГРАДА, БЕЗПЛАТНА КАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ И ИНТЕРНЕТ, 034/ 46 02 80.
Всички