Други

Корнелия Нинова: Оставка и избори, другото е мимикрия!

  15.07.2020 18:28             
Корнелия Нинова: Оставка и избори, другото е мимикрия!

БСП изрази позиция и за оставка на кабинета, и на главния прокурор. Предизвика ни с грубото нахлуване в президентството - тази показност беше като при наказателна акция. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването "Лице в лице" по БТВ. Главният прокурор оставя впечатлението, че заема страна, категорична е лидерът на БСП.

Нинова коментира и огласените по-рано разглеждани от ГЕРБ три варианта за реакция в политическата криза -  оставка и избори, експертен кабинет довършва мандата, Борисов излиза в отпуска.

За БСП важен е първият вариант - оставка и избори, другите са мимикрия. Просто ще се смени фасадата, за да се успокоят хората на улицата, подчерта Нинова.

Да използват нашия вот, коментира лидерът на БСП.

Поводът за гостуването на Нинова бе внесеният по-рано през деня вот на недоверие към кабинета на Бойко Борисов. Това е петият вот, внасян от левицата. Първият отново бе по темата "корупция", напомни Нинова, внасяйки документите в деловодството на парламента.

В този вот показваме механизма, по който се създават възможностите за корупция, посочва Нинова.

Според нея корупцията започва още в законодателството - приемат се лобистки закони. "Второто е институционалната рамка - институциите са подчинени на тази законова рамка. На трето място са хората, готови да изпълняват поръчки. Четвърто - няма отговорност", каза Нинова.

Начинът на реакция на премиера - отстранявам този, за който има съмнения, е част от корупционния модел. По този начин нещата продължават по старому. Това е начинът на Борисов да отпуши напрежението, подчертава Нинова. И обърна внимание, че след шумните акции на прокуратурата няма осъдителни присъди. На хората им е омръзнало да се вдига пушилка и после - нищо, подчерта тя.


Свързани
Последни новини
Анкета

Къде ще почивате това лято?


Резултати
Обяви

ПРОДАВАМ КЛИМАТИК "OSAKA", 12-ка, 380 лв. 0876 167 663.

ПРОДАВАМ КАРАВАНА ХОБИ, ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, ПЪЛНО ОБОРУДВАНЕ. 0988 373 794

ПРОДАВАМ КАРАВАНА ХОБИ, ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, ПЪЛНО ОБОРУДВАНЕ. 0988 373 794

ТЪРСЯ ТРАКТОРИСТ, ОБЩ РАБОТНИК, ЗАВАРЧИК. 0889 927 041

ТЪРСЯ ТРАКТОРИСТ, ОБЩ РАБОТНИК, ЗАВАРЧИК. 0889 927 041
Всички