Четвъртък, 13 Авг 2020
 
Други

Васил Стоянов: БСП ще продължи по пътя на промяната, която стартира преди 4 години, Нинова е без алтернатива

  14.07.2020 11:09             
Васил Стоянов: БСП ще продължи по пътя на промяната, която стартира преди 4 години, Нинова е без алтернатива

“Лидер на БСП трябва да е този, който има визия и политическа воля да реши проблемите, които стоят пред БСП и пред България като цяло. Личност, която във времето е доказала, че освен да обещава може и да изпълнява. В този аспект Корнелия Нинова е без алтернатива и на 12 септември ще гласувам за нея”, заяви Васил Стоянов, член на Националния съвет на Младежкото обединение в БСП, в интервю за Агенция „Фокус“ по повод кампанията за избор на председател.

Г-н Стоянов, на фона на случващото се в държавата, наблюдаваме, че в БСП сякаш започна кампанията за избор на председател. Вчера вътрешната опозиция свика нелегитимен Пленум. Как се отразяват действията ѝ в този момент на младите хора в БСП и Вие съгласни ли сте с тях?

Действията на тези хора оказват негативен и разделителен ефект сред всички, а не само между младите. Има едни уж другари, които са се провъзгласили за вътрешна опозиция, но за мен голяма част от тях са хора с икономически зависимости от ГЕРБ. Няма как да се съглася с тези „другари“ защото, в основата си действията им са насочени към разцепление в БСП, както и запазване на мутро-олигархичното управление на ГЕРБ. Те мислят за политическото си оцеляване, докато държавата се тресе от протести. Това е абсолютно недопустимо. Само преди седмица се проведе V-тата Национална отчетно-изборна конференция на МО в БСП. Там присъстваха и някои от така наречените вътрешни опозиционери, които също като всички останали говореха за единение. Но се оказаха доста късопаметни, защото няколко дни по-късно отново започнаха да сеят разруха и чрез нелегитимни събрания да си правят ПР в навечерието на вътрешния избор.

Бихте ли участвали на кръгла маса с ГЕРБ?

Идеята на тази кръгла маса е да седнат хора, които ги е грижа за България и имат визия за справяне с проблемите в дългосрочен план. Трябват конкретни решения за справяне с растящите бедност, социални неравенства, а да не забравяме и демографския проблем, който води до постоянното топене на България. Също така имаме остра нужда от работеща съдебна система, както и да си върнем свободата на словото. Ако трябва да обобщя в едно изречение ще кажа следното: Имаме нужда да си върнем демокрацията! В този ред на мисли аз няма как да седна на кръгла маса с хората, които съсипаха България и ни направиха първенци по корупция и най-бедни в Европа.

Вие сте и администратор на едни от най-големите групи в социалната мрежа, които обединяват социалистите. Какви са Вашите наблюдения – какво е мнението на симпатизантите на партията?

Всеки ден тези членове и симпатизанти пишат хиляди коментари, които са в посока да няма интриги, задкулисие и договорки с ГЕРБ. Мнозинството се обединява и около кандидатурата на Корнелия Нинова за председател на БСП. Постоянно следя анкети, коментари и постове. В една от последните анкети само за няколко часа близо 2000 човека избраха Корнелия Нинова като свой фаворит, докато в същото време останалите имена имаха по 5-10 гласа. Вярвам, че на 12 септември ще се поздравим с подобен резултат.

Как оценявате обновлението в БСП през изминалия мандат?

Оценявам положително обновлението в БСП и вярвам, че това е пътят, по който ще продължим., защото в БСП има много млади и можещи хора, които носят социалистическата идея в сърцето си. Има една малка групичка от хора, които не искат това да се случи, но ще ги разочаровам. БСП ще продължи по пътя на промяната, която стартира преди 4 години и вие няма как да предотвратите това, примирете се.

Омръзна ли им на младите социалисти от така наречените стари муцуни и динозаври в партията?

Не бих окачествил всички по-възрастни другари с определението стари муцуни и динозаври, защото от тях има много съвестни хора, които винаги са готови да помогнат на нас младите. За съжаление не мога да отрека съществуването на старите муцуни и динозаврите. Тези хора са малко на брой, но се опитват да създадат впечатлението, че подкрепата за тях е голяма. През последните 4 години доказахме, че БСП се променя и гласът на младите се чува все повече.

Наближава изборът на председател. Защо е важно той да се проведе пряко и доволни ли сте, че ще имате право да гласувате?

Прекият избор е възможно най-демократичния начин да изберем своя лидер. Така още повече ще затвърдим мнението, че сме най-демократичната партия, защото всеки ще има право да изрази своите предпочитания. Сигурен съм, че след 12 септември БСП ще бъде по-силна и обединена от всякога.

Не мога да не Ви попитам за какъв лидер ще гласувате след като имате това право?

Лидер на БСП трябва да е този, който има визия и политическа воля да реши проблемите, които стоят пред БСП и пред България като цяло. Личност, която във времето е доказала, че освен да обещава може и да изпълнява. В този аспект Корнелия Нинова е без алтернатива и на 12 септември ще гласувам за нея.


Свързани
Последни новини
Анкета

Къде ще почивате това лято?


Резултати
Обяви

ПРОДАВАМ КЛИМАТИК "OSAKA", 12-ка, 380 лв. 0876 167 663.

ПРОДАВАМ КАРАВАНА ХОБИ, ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, ПЪЛНО ОБОРУДВАНЕ. 0988 373 794

ПРОДАВАМ КАРАВАНА ХОБИ, ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, ПЪЛНО ОБОРУДВАНЕ. 0988 373 794

ТЪРСЯ ТРАКТОРИСТ, ОБЩ РАБОТНИК, ЗАВАРЧИК. 0889 927 041

ТЪРСЯ ТРАКТОРИСТ, ОБЩ РАБОТНИК, ЗАВАРЧИК. 0889 927 041
Всички