Пазарджик

Георги отиде на небето, но продължава да прави добрини

  13.07.2020 06:53             
Георги отиде на небето, но продължава да прави добрини
Седемте дарителски кутии във Варвара

Със събраните средства за него се лекуват други деца и млади хора

Със събраните и неизползвани средства за Георги Арнаудов вече се лекуват други деца и млади хора. Това става ясно от страницата на дарителските кампания във Фейсбук „Да помогнем на Георги”.


Георги Арнаудов

Веднага след смъртта на 19-годишното момче 1604 лeва и 5 евро от кутията в паричния салон на „Местни данъци и такси“ бяха предоставени за лечението на

Димитър Ганев от Пазарджик

4-годишното момченце страда от генетичното заболяване Синдром на Аперт и е с малформации на черепа, лицето и крайниците. Въпреки крехката си възраст, Митко вече е преминал 6 операции. Когато е бил само на 6 месеца, му е направена корекция на коронарните шевове, а на 1 година и 6 месеца - корекция на мекото небце.

Останалите 4 операции са извършени в периода от март 2018 г. до март 2020 г. в Детския ортопедичен институт в руския град Пушкин, за да бъдат разделени пръстчетата на ръчичките му. За октомври тази година е планирана операция на крачетата на малкия герой.

„За първи път разбрах за случая на Георги Арнаудов, докато

бяхме в Русия

през септември 2019 г., написа майката му  Пепи Ганева в социалната мрежа. Когато се върнахме, имаше организиран базар за рождения му ден. Бях от хората, които се включиха в него, и оттогава следях как продължава битката на Георги.

Историята му много ми напомняше за началото на борбата за Митко. Не го познавах лично, но се вълнувах за здравето му. Когато той беше в Китай, ние с Митко бяхме на поредната операция в Русия. Тогава писах на Георги. Опитах се да му помогна да се прибере в България, като му разказах какво сме направили ние, но не успях.
Той обаче успя да помогне на моето дете. Получихме сумата от 1604 лева и 5 евро. Георги продължава да прави добрини! Благодарим от сърце!”

88 лева от кутията за Георги Арнаудов в студиото за красота "Дивайн" в Пазарджик пък вече са преведени по дарителската сметка на

бебе Мартина Младенова

А 374.32 лева от кутията в сградата на общинската администрация в Пазарджик са в сметката на

26-годишната Румяна Георгиева,

която е с диагноза „Детска церебрална парализа”. Близките на Георги решиха да подпомогнат нейната рехабилитация. Тя също е боец. Въпреки трудното си придвижване, завърши с отличие висше образование в пловдивския университет "Паисий Хилендарски" , специалност "Социални дейности".

Още от своето раждане Руми води ежедневна борба за подобряване на състоянието си . За да ходи сама, което е най-голямата й и съкровена мечта, обаче са нужни още усилия. Преглед в столична болница дава надежда на младата жена, че е възможно да се постигне максимално подобрение, ако проведе 12-седмичен курс на лечение с локомат, т. е. роботизирана рехабилитация. Сумата, нужна за лечението, възлиза на 20 000 лева.

А 1220 лева, събрани в седемте дарителски кутии за Георги във Варвара, както и още 100 лева от кутията в Захарна работилничка „Марая” в  град Панагюрище, отидоха при

30-годишната Нели Маринова от Каварна

Младата майка също страда от онкологично заболяване. Диагностицирана е с рак на шийката на матката. Претърпяла е две тежки операции. Отслабнала е толкова много, че й е непосилно да става от леглото. Тежи едва трийсетина килограма и има нетърпими болки в областта на таза и лимфедем (подуване) на десния крак. Лечението й продължава в Турция.

Нели е твърдо решена да се бори докрай, за да отгледа сина си Боби. Той лъчезарно и усмихнато 6-годишно момченце. Роден е без една ръчичка,

има протеза.

Майката на Георги - Ани Арнаудова, внесе 1180 лева и по сметката на

2-годишната Зария от Пловдив

Тези пари са от дарителските кутии, поставени на различни места. 180.17 лева са събрани от благотворителната акция на учители, служители и ученици на СУ "Георги Бенковски" в Пазарджик.

2-годишната Зария е с тежко онкологично заболяване. До момента лекарите у нас са приложили много лечения, а сега надеждата е в трансплантацията на стволови клетки в Германия, за където детето трябва да замине спешно.

Въпреки голямата болка и загубата, която преживяха, близките на Георги  продължават да помагат и по други начини. Майка му посети Отделението по трасфузионна хематология на МБАЛ-Пазарджик, за да заяви желание

да пренасочи за други 2 деца дарената кръв за Георги,

която не можа да бъде използвана за него. 36 доброволни кръводарители дариха кръв на 5 и 8 юни. Останалата кръв бе пренасочена към Кръвния център в Пловдив, за да  бъде използвана за 19-годишния Димитър Щилянов от Сливен и за 19-годишната Ива Бонева от Варвара.

Онкоболният Димитър се лекува в Детска онкохематология на УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив, а Ива страда от генетичното заболяване Таласемия алфа и единственото поддържане за нея е кръвопреливане, което трябва да се извършва всеки месец в ДКЦ-то на същата университетска болница.

-Не можем да помогнем на всички нуждаещи се, но както много хора ни подкрепиха през изминалите месеци, искаме и ние, доколкото можем, да го правим за другите - споделя Ани Арнаудова. Семейството на Георги иска той да не бъде забравен и заради него обещават да продължат добрите дела.

Лидия КАДИЙСКА

 

 

 

 


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички