Четвъртък, 28 Яну 2021
 
Други

Иван Гарелов: Изборът в БСП - ключ към националните избори

  09.07.2020 11:26             
Иван Гарелов: Изборът в БСП - ключ към националните избори

Не знам в каква степен тази логика се осъзнава от журналистите , които като курдисани машинки повтарят едни и същи подсказани им наивни въпроси „Какво ще кажете за смъртта на БСП?“, “Кой ще замести Нинова?“ и т.н.

Следя ставащото с БСП , защото следя всичко , от което зависи накъде върви България. И не само следя , но имам отношение. Ако някой ме попита , ще му кажа какви са предпочитанията ми към ставащото и в другите партии.

Иначе моето име бе забъркано случайно. В един коментар написах , че атаката срещу Корнелия Нинова от вътрешната опозиция е дирижирана и синхронизирана от пропагандната машина на ГЕРБ. И това ме кара да мисля , че тя не ще да е толкова слаб лидер, след като й отделят толкова усилия. Неочаквано след няколко дни Румен Овчаров ме цитира на два пъти в телевизионно интервю по БТВ.. После по БНТ в края на разговора ми с Жоро Любенов от БНТ той ме попита какво по-точно е мнението ми за ставащото в БСП.

И така тръгна. На фона на вълната от нападки срещу лидерката аз бях едва ли не единственият , който каза нещо различно за нея и това направи силно впечатление.

Един от най-активните претенденти за нов лидер ми възрази публично , че не е възможно старите кадри , загубили постовете си , да искат да работят заедно с ГЕРБ. Не, разбира се. Но мощната подкрепа досега Корнелия Нинова получи от силни фигури от старата гвардия , заемали важни постове в изпълнителната власт. Макар сега да са в периферията, те се вдигнаха срещу заплахата за партията. А други пък не подозират в каква роля ги вкарват , когато от някоя телевизия ги поканят за разговор по ставащото в БСП.И те приемат ,зарадвани , че не са забравени. О-о-о разбира ,има го и другото—купени партийни фактори , на които е обещано , че ще заемат важни постове в едно бъдещо общо управление ГЕРБ-БДП. Или нещо от този род. Така стават тези работи, с много пари.

Защо сложих такова предизвикателно заглавие на коментара си?

Нали през ноември предстоят избори в САЩ, от тях главно ще зависи накъде ще тръгне света и България , особено ако Тръмп загуби поста си. Ще се случват и други важни събития у нас– още през юли , както натърти премиера, без да изясни какво има предвид.

Но нека да погледнем отгоре на картинката. Колкото и да се хвали Борисов (“българският Де Гол“) за големите си успехи , колкото и да се прави на глух за скандалите около собствената му личност, потокът от компромати , скандали , разкрития води до един и същи извод—така повече не може , цялото досегашно управление с неговия порочен метод трябва да си отиде.

Да си отиде , пък алтернатива ще се намери, така е ставало винаги в най-новата ни история-и при провала на Жан Виденов , и при загубата на Иван Костов , и с изчезването на НДСВ при царя…

Това го знае и самият Борисов и се подготвя за решителна битка. В плановете му влиза обезкръвяването на БСП и свеждането й до третостепенна политическа сила, управлявана от безволеви фигуранти.

Ама Нинова му била удобна, мънкат фарисеите. Е, още помним как той сам се оплакваше , че най-неудобни в парламента са му „червените картечарки“ Мая Манолова и Корнелия Нинова. Затова Мая стана омбудсман, да не му е пред очите. Затова и на Нинова бе предложено да стане председател на Народното събрание- да стои високо и да дава думата , а самата тя да не говори. Не уцели и сега смени тактиката.

Ако БСП се свие като спукана топка след отстраняването на Нинова , това ще даде шансове на ГЕРБ да сподели властта с ДПС, ще изолира от голямата игра другите борци срещу статуквото - Слави и Мая. Не и Цветанов , да не се увличаме, това е друга тема.

Така че БСП остава единствената политическа сила , която може да се противопостави на тези планове и да бъде истинска алтернатива на досегашното управление. И ето идваме до категоричния извод - БСП може да изпълни тази изключително важна политическа мисия, ако бъде водена от доказалата се Корнелия Нинова, каквито и грешки да е допускала.

Да припомним , че тя ще бъде избрана от всичките членове на партията , което ще ѝ даде и силата и правото да отстоява опозиционната роля на БСП и дори да мисли за победа, когато ГЕРБ се срине .

Защото БСП е единствената партия , която има и историческите корени , и политическия опит и смелостта да поеме отговорност за бъдещето на обикновените хора в България.

Съжалявам за патетичните думи ,самият аз ги избягвам, но темата не е за игра на „ВИП БРАДЪР“.

Не знам в каква степен тази логика се осъзнава от журналистите , които като курдисани машинки повтарят едни и същи подсказани им наивни въпроси „Какво ще кажете за смъртта на БСП?“, “Кой ще замести Нинова?“ и т.н. Това монотонно повторение на едни и същи тези се набива в уморените от страхове и напрежение мозъци и убива волята за съпротива.

Ето какво ме кара да си пъхам носа във вътрешните проблеми на една партия. Към интереса от процесите в цялата ни държава се прибавя и личното чувство за справедливост. Не мога да застана в ролята на студен наблюдател от тълпата на площада, когато публично се изпълнява една присъда.

Убеден съм , че едно нормално развитие на вътрешнопартийните избори , не повлияно от скроените интриги и машинации, може да изведе БСП на верен път.

Това е в интерес на всички ни , защото в една истинска демокрация трябва да има силна опозиция , различни мнения ,дебати , спорове и протести.

Това пък дава енергията , която задвижва колелото на общественото развитие.

Иван ГАРЕЛОВ


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички