Пазарджик

Лъвът Хектор се прибра здрав и отново е с Рая

  09.07.2020 10:16             
Лъвът Хектор се прибра здрав и отново е с Рая

ПАЗАРДЖИК. Лъвът Хектор е здрав и в много добро състояние за възрастта си. Това е заключението на медицинските прегледи, които му бяха направени вчера от проф. Богдан Аминков от факултета по „Ветеринарна медицина“ на Лесотехническия университет в София.

Екип на организацията за защита на животните „4 лапи“ пристигна вчера в Пазарджик, за да транспортира Хектор за прегледа в специализирана клиника.

„Условията, които тук имат тези два лъва са възможно най-добрите, това са възрастни животни, със сигурност при тях има някакви изменения вероятно в следствие на предишния им начин на живот в зоопарка в Разград, от където са взети. Там те са били използвани основно за разплод, без да се търси въобще тяхното благосъстояние, повече движение и качество на живот. Това, което те нямаха там като млади животни, го имат тук като вече възрастни животни. Но независимо от това са възрастни животни и такива проблеми здравословни ще има за в бъдеще“, коментира Явор Гечев от „Четири лапи“.

Още първите кръвни изследвания, направени в дома на Хектор, преди тръгването за София, показаха, че той е в добро общо състояние. Предположенията за износване на тазобедрените стави и други ставни изменения, които да му причиняват страдания, се оказаха неоснователни. Направената компютърна томография показа, че костната му система е в завидно състояние за възрастта. Временните неразположения са причинени от ошипявания на два прешлена, които ще бъдат овладени с противовъзпалителни лекарства и поддържаща терапия.

След приключване на прегледите, Хектор беше върнат в Пазарджик още същата вечер.

Явор Гечев от Фондация „Четири лапи“ изказа благодарност на кмета на Пазарджик и експертите на Общината за грижите, които полагат ежедневно за двата лъва и възможността Хектор и неговата сестра Рая да изживеят старините си достойно.

(Зн)

        


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички