Регионът

64 автори от цялата страна участваха в конкурса за детска поезия "Стоян Дринов"

  08.07.2020 18:47             
64 автори от цялата страна участваха в конкурса за детска поезия \

ПАНАГЮРИЩЕ. На церемония, състояла се на 3 юли в общинската библиотека „Стоян Дринов”, бяха наградени победителите в конкурса за непубликувана детска поезия „Стоян Дринов“, Панагюрище‘ 2020.

Първа награда - диплом, плакет и парична награда, беше присъдена на Росица Бошняшка за стихотворенията „Гладен съм“ и „Шегобиец“.

Втора награда - диплом, плакет и парична награда, получи Пламен Маслев за стихотворенията „Азбука“ и „Концерт в зоопарка“.

Трета награда - диплом, плакет и парична награда, беше присъдена на Мария Георгиева за стихотворенията „Дъжд“ и „Котаракът Гошо“.

Специална награда на националното сдружение за развитие на детската литература „Дете и книга“ - комплект книги, грамота и парична награда, получи Христина Маджарова – Атанасова за стихотворенията „За мръсните ръце, разказано по детски“ и „Рибки“.

Творбите бяха оценявани от жури в състав: председател – Петър Атанасов – автор на осем книги със стихове, шест пиеси; сценарист на филмите „Малка промяна в звездите“, „Командировка за спомен“, „Оттатък ставаш невидим“, „Църква за вълци“; главен редактор на вестник „Комсомолска искра“; главен редактор на издателство „Христо Ботев“; директор на издателство „Български писател“; носител на множество награди за поезия и драматургия и на наградата „Пловдив“ – за цялостно творчество; членове – Тодор Каракашев – автор на седем книги за деца и две литературоведски книги; член на СБП и IBBY (Международен съвет за детската книга) – българска секция; председател на Дружеството на писатели в Пазарджик; отговорен редактор на литературния вестник „Метафора“; носител на множество награди за поезия, есе и превод, в т.ч. от международния конкурс за изкуства „La piezzeta” (Салерно, Италия), от националния конкурс за непубликувана детска поезия „Стоян Дринов“ (2008 година), от националния конкурс „Поезия и песен на Балкана“, национална награда за детска литература „Петя Караколева“, награда на град Пазарджик за литература; Лидия Стоицева – дългогодишен библиотекар в Общинска библиотека „Стоян Дринов“; член на литературен клуб „Виделина“; автор на стихове, публикувани във вестник „Български писател“; носител на наградата „За принос за културното развитие на община Панагюрище“ (2015 година).

В тазгодишното издание на националния конкурс за непубликувана поезия за деца „Стоян Дринов”, Панагюрище‘ 2020 се включиха 64 автори от цяла България.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Трябва ли учениците да ходят присъствено на училище?


Резултати
Обяви

ПОД НАЕМ  ДВУСТАЕН, ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ, ЦЕНТЪР, ЩАБА, 220 ЛВ.,0888 957 726.

ПОД НАЕМ ДВУСТАЕН, ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ, ЦЕНТЪР, ЩАБА, 220 ЛВ.,0888 957 726.

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ДАВАМЕ СТАЯ ПОД НАЕМ, ЗА  УЧЕНИЧКА ИЛИ ЖЕНА, НЕПУШАЧКА, В ИДЕАЛНИЯ ЦЕНТЪР НА ГРАДА, БЕЗПЛАТНА КАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ И ИНТЕРНЕТ, 034/ 46 02 80.

ДАВАМЕ СТАЯ ПОД НАЕМ, ЗА УЧЕНИЧКА ИЛИ ЖЕНА, НЕПУШАЧКА, В ИДЕАЛНИЯ ЦЕНТЪР НА ГРАДА, БЕЗПЛАТНА КАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ И ИНТЕРНЕТ, 034/ 46 02 80.
Всички