Крими

Полицейският бюлетин за 08.07.2020г.

  08.07.2020 10:43             
Полицейският бюлетин за 08.07.2020г.

Мъж от Пазарджик притежаващ дрога е задържан от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик. Вчера екипи от сектора засекли на един от изходите от областния град джип „БМВ“, управляван от пазарджиклията Г.Н.- 54г. Последвала проверка на возилото, при която криминалистите открили на предната седалка найлонова торбичка със суха листна маса и съцветия. Направения полеви наркотест реагирал положително на марихуана, като общото и количество е 215 грама. При извършеното претърсване в жилището на мъжа са открити още електронна везна и старинна монета. Дрогата, везната и монетата са иззети, а Г.Н. е задържан в ареста за срок от 24 часа. Спрямо него се води досъдебно производство.

Незаконни тютюневи изделия са иззели служители на РУ-Пазарджик от къща в село Черногорово. Вчера криминалисти от полицейското управление в областния град извършили проверка в жилището на З.М.- 63г. от пазарджишкото село Черногорово. Вътре били открити малко над 2 килограма сух нарязан тютюн и 270 къса саморъчно направени цигари. Акцизната стока е иззета, а спрямо притежателя и е образувана преписка.

Натоварено денонощие за огнеборците от областта. Продължават случаите на нерегламентирано палене на сухи треви, стърнища и отпадъци. Само през вчерашния ден в районните служби на територията на региона за гасили шест такива пожара, като най-сериозният от тях е в землището на пазарджишкото село Главиница. Огънят тръгнал от запалени сухи треви и навлязъл в житен блок, собственост на местната земеделска кооперация. На мястото били изпратени два противопожарни автомобила и един джип на РСПБЗН-Пазарджик с дежурната смяна пожарникари. След около час огънят бил напълно изгасен, унищожени са около 50 декара с посеви, а още толкова били спасени от изпепеляване. От пожарната за пореден път апелират към стопаните на имоти и земеделски земи, туристите и пастирите да не палят по никакъв повод сухи треви и отпадъци. Освен , че е наказуемо се създават условия за нанасяне на непоправими щети в горския и полски фонд, особено но време на жътвената кампания.    

  

Пресцентър на ОДМВР-Пазарджик


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.
Всички