Спорт

16-годишен талант на Спортното училище влезе в мъжкия тим на ФК Хебър

  08.07.2020 08:26             
16-годишен талант на Спортното училище влезе в мъжкия тим на ФК Хебър

ПАЗАРДЖИК. Десетокласникът от Спортното училище Димитър Йовчев, който е и юноша на ФК Хебър влезе в мъжкия отбор на „зелените”.Митко е ученик в 10 клас на Спортното училище в Пазарджик. Тренира футбол и това е неговата страст, отдаден е на спорта и три години след началото на обучението си в Спортното училище той вече има шанса да играе за представителния футболен тим на Пазарджик.

Тази година младият футболен талант беше забелязан от треньора на хебърци Николай Митов. „Наблюдавам го отдавна и съм впечатлен от играта му, в него има много хъс, много старание и желание за победа, а ние имаме нужда от талантливи млади футболисти“. Така Николай Митов обяснява решението си да включи Митко Йовчев в мъжкия отбор. 16-годишният футболист вече има изиграни два мача с отбора на мъжете – срещу Септември – София и срещу Локомотив – София. В момента тренира усилено отново с мъжкия отбор, който е на лагер в Банско.

Постижението е резултат от обучението на Йовчев в Спортното училище, където има условия за отлична подготовка, усилени тренировки с най-добрите треньори и възможност за развитие. Така само за три години в Спортното училище беше изграден един нов надежден играч в отбора на Хебър. Двамата досегашни треньори на Йовчев Иван Андреев и Спас Гигов не крият гордостта си и смятат, че са успели да го подготвят добре за големия футбол. Не по-малко горди с постижението на Митко са и ръководството на Спортното училище, учителите и класната му ръководителка Цвета Христоскова. Всички те му пожелават още по-големи футболни успехи.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Къде ще почивате това лято?


Резултати
Обяви

ПРОДАВАМ КЛИМАТИК "OSAKA", 12-ка, 380 лв. 0876 167 663.

ПРОДАВАМ КАРАВАНА ХОБИ, ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, ПЪЛНО ОБОРУДВАНЕ. 0988 373 794

ПРОДАВАМ КАРАВАНА ХОБИ, ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, ПЪЛНО ОБОРУДВАНЕ. 0988 373 794

ТЪРСЯ ТРАКТОРИСТ, ОБЩ РАБОТНИК, ЗАВАРЧИК. 0889 927 041

ТЪРСЯ ТРАКТОРИСТ, ОБЩ РАБОТНИК, ЗАВАРЧИК. 0889 927 041
Всички