Спорт

Спартаковци са трети отборно на историческото държавно по кикбокс

  06.07.2020 10:40             
Спартаковци са трети отборно на историческото държавно по кикбокс

Националните селекционери и шефът на федерацията възхитени от организацията

ПАЗАРДЖИК. С трето отборно място се поздравиха домакините от спортен клуб по кикбокс "Спартак Пазарджик 2014". Вече писахме, че спартаковци бяха домакин на държавното първенство по кикбокс в стиловете К-1 и „Фул контакт”, което е и квалификация за участие в световните първенства за юноши, мъже и жени тази година.

Състезанието се проведе тази събота и неделя в спортна зала "Васил Левки", 39 клуба взеха участиe с 230 регистрирани състезателя, срещите се провеждаха едновременно на два ринга по един за всеки стил. Във втория ден на първенството на двата ринга в спортна зала „Васил Левски“ се изиграха общо 64 финала. Всеки мач бе внимателно наблюдаван от селекционерите Станислав Бахчеванов и Владимир Вълев за допълване на националните отбори в различните стилове. И те, и шефът на федерацията Галин Димов бяха възхитени от организацията.

„Стар тийм” (София) и „Шуменска крепост” (Шумен) станаха отборни шампиони по кикбокс във „Фул контакт” и К-1.

„Спартак” взе участие с 20 състезателя и в двата стила 9 на фулконтакт и 11 на К-1, домакините завоюваха 5 златни медала, 6 сребърни и 8 бронзови отличия и в двете дисциплини, което ги качи на почетната стълбичка с бронзовите медали и купа на К-1. Те се класираха на 4-то място на „Фул контакт”, нареждайки се до най-титулованите клубове в страната.

„Спартак Пазарджик” вече има 5 ма национални шампиони: Васил Чуков, Александър Рибников, Димитър Шулеков и близнаците Маргарита и Ярослав Парпулови

Вицешампиони са: Петър Перфанов, Костадин Грудев, Кристиан Кузмов, Радослав Янъков, Васил Боюклииски и Стивън Петров

Бронзови медали спечелиха: Теодор Коев, Илия Ненов, Стефан Аджов, Михаил Костов, Цветан Насковски, Алекс Бойков и Никола Калоянов.

Едни от най-тежките и атрактивни битки бяха именно при останалите на 3-то място състезатели. Никола Калоянов получи тежка травма при изключителен мач, но прояви доблест и мъжество и въпреки състоянието си се върна от болницата при отбора си за да сподели общата радост от доброто класиране на отбора и съотборниците си.

На държавното и учениците от Спортно училище-Пазарджик с профил „Кикбокс” показаха високи резултати

За четвъртфинала в двата стила успя да се класира Васил Чуков (7 клас), който е национален шампион кадети до 45 кг в стил К1. Вицешампиони станаха Кристиан Кузмов (9 клас) в категория до 63,5 кг („Фул контакт”), Стивън Петров (8 клас) в категория до 66 кг (К1), Петър Перфанов (9 клас) до 75 кг (К1) след победа на полуфинал с нокаут във втори рунд, както и Васил Боюклииски (9 клас) в свръхгежка категория +86 кг („Фул контакт”).

Третото място е за: Цветан Насковски (6 клас), 42 кг, „Фулконтакт”, Михаил Костов, 53 кг, („Фул контакт”).

„Браво на всички момчета проявили мъжество и характер в битките - изключителна игра на възпитаниците на Спортното училище в Пазарджик. Браво и на другите момчета и момичета от клуба, които ни които помагаха с каквото могат в организацията на турнира. Разбира се и специални благодарности на съпругата ми Марияна Влахова, която бе част от цялата организация и сътвори невероятна атмосфера по сценария и подготовката за откриването на първенството”, коментира след държавното председателят и старши треньор на спартаковци Илко Аджов. Той благодари и на всички участници, на президента на БККБМТ Галин Димов, на съдийския апарат, на Община Пазаджик за подкрепата, както и на всички съпричастни.

Състезанието премина при изключителна атмосфера и емоции въпреки строгите мерки взети за осъществяването му.

Председателя на конфедерацията Галин Димов също изрази положителното си мнение за състезанието.

„Доволен съм, въпреки всички премеждия и проверки на изрядността ни. С общи усилия успяхме да реализираме един силен откъм състезатели и качествен кикбокс турнир. – коментира Димов специално за Boec.BG. – Направихме всичко възможно и резултатът е повече от видим. Имахме нужда от този турнир след месеците без спорт. Вярвам, че когато работим заедно и всички клубовете гледаме в една посока нещата ще се получават все по-добре“, коментира той пред „Боец.бг”.

Димов обяви, че занапред ще се предпочитат кандидатите за домакини, които могат да осигурят пространство за два ринга.

„За нас това не беше просто състезание а истински празник на кикбокса. Срещите бяха разпределени по равно на двата ринга, успявахме да приключим навреме и така давахме възможност на бойците да си починат и да се концентрират за финалите. От сега нататък ще следим внимателно заявките и при нужда винаги ще провеждаме шампионатите на два ринга. Убеден съм, че това ще даде много по-добри резултати и ще вдигнем нивото на кикбокса в бъдеще“, посочи председателят на конфедерацията.

Сега предстоят няколко лагера за състезателите на „Спартак Пазарджик”, както и евентуално участие на шестима състезатели на семинар, организиран от KWU и профи веригата “Senshi “ със Семи Шилдс, Ернесто Хост и Питър Аертс от 19-26 юли. На 26 юли бойците на „Спартак Пазарджик” заминават на съвместен лагер за една седмица с колегите си от „Патриот Дупница” в Рила. През август е лагерът на националния отбор в "Спорт Палас" (Варна), където ще вземат участие шампионите, определени от националния селекционер Станислав Бахчеванов. На 29 август пък предстои домакинство на гала вечерта за аматьори в гр.Пазарджик. Следва лагер на 5 септември на „Свети Влас“. Всички тези мероприятия ще бъдат част от подготовката на някои от юношите за участието им в световното първенство в Белград в края на годината.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Къде ще почивате това лято?


Резултати
Обяви

ПРОДАВАМ КЛИМАТИК "OSAKA", 12-ка, 380 лв. 0876 167 663.

ПРОДАВАМ КАРАВАНА ХОБИ, ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, ПЪЛНО ОБОРУДВАНЕ. 0988 373 794

ПРОДАВАМ КАРАВАНА ХОБИ, ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, ПЪЛНО ОБОРУДВАНЕ. 0988 373 794

ТЪРСЯ ТРАКТОРИСТ, ОБЩ РАБОТНИК, ЗАВАРЧИК. 0889 927 041

ТЪРСЯ ТРАКТОРИСТ, ОБЩ РАБОТНИК, ЗАВАРЧИК. 0889 927 041
Всички