Спорт

Спартаковци са трети отборно на историческото държавно по кикбокс

  06.07.2020 10:40             
Спартаковци са трети отборно на историческото държавно по кикбокс

Националните селекционери и шефът на федерацията възхитени от организацията

ПАЗАРДЖИК. С трето отборно място се поздравиха домакините от спортен клуб по кикбокс "Спартак Пазарджик 2014". Вече писахме, че спартаковци бяха домакин на държавното първенство по кикбокс в стиловете К-1 и „Фул контакт”, което е и квалификация за участие в световните първенства за юноши, мъже и жени тази година.

Състезанието се проведе тази събота и неделя в спортна зала "Васил Левки", 39 клуба взеха участиe с 230 регистрирани състезателя, срещите се провеждаха едновременно на два ринга по един за всеки стил. Във втория ден на първенството на двата ринга в спортна зала „Васил Левски“ се изиграха общо 64 финала. Всеки мач бе внимателно наблюдаван от селекционерите Станислав Бахчеванов и Владимир Вълев за допълване на националните отбори в различните стилове. И те, и шефът на федерацията Галин Димов бяха възхитени от организацията.

„Стар тийм” (София) и „Шуменска крепост” (Шумен) станаха отборни шампиони по кикбокс във „Фул контакт” и К-1.

„Спартак” взе участие с 20 състезателя и в двата стила 9 на фулконтакт и 11 на К-1, домакините завоюваха 5 златни медала, 6 сребърни и 8 бронзови отличия и в двете дисциплини, което ги качи на почетната стълбичка с бронзовите медали и купа на К-1. Те се класираха на 4-то място на „Фул контакт”, нареждайки се до най-титулованите клубове в страната.

„Спартак Пазарджик” вече има 5 ма национални шампиони: Васил Чуков, Александър Рибников, Димитър Шулеков и близнаците Маргарита и Ярослав Парпулови

Вицешампиони са: Петър Перфанов, Костадин Грудев, Кристиан Кузмов, Радослав Янъков, Васил Боюклииски и Стивън Петров

Бронзови медали спечелиха: Теодор Коев, Илия Ненов, Стефан Аджов, Михаил Костов, Цветан Насковски, Алекс Бойков и Никола Калоянов.

Едни от най-тежките и атрактивни битки бяха именно при останалите на 3-то място състезатели. Никола Калоянов получи тежка травма при изключителен мач, но прояви доблест и мъжество и въпреки състоянието си се върна от болницата при отбора си за да сподели общата радост от доброто класиране на отбора и съотборниците си.

На държавното и учениците от Спортно училище-Пазарджик с профил „Кикбокс” показаха високи резултати

За четвъртфинала в двата стила успя да се класира Васил Чуков (7 клас), който е национален шампион кадети до 45 кг в стил К1. Вицешампиони станаха Кристиан Кузмов (9 клас) в категория до 63,5 кг („Фул контакт”), Стивън Петров (8 клас) в категория до 66 кг (К1), Петър Перфанов (9 клас) до 75 кг (К1) след победа на полуфинал с нокаут във втори рунд, както и Васил Боюклииски (9 клас) в свръхгежка категория +86 кг („Фул контакт”).

Третото място е за: Цветан Насковски (6 клас), 42 кг, „Фулконтакт”, Михаил Костов, 53 кг, („Фул контакт”).

„Браво на всички момчета проявили мъжество и характер в битките - изключителна игра на възпитаниците на Спортното училище в Пазарджик. Браво и на другите момчета и момичета от клуба, които ни които помагаха с каквото могат в организацията на турнира. Разбира се и специални благодарности на съпругата ми Марияна Влахова, която бе част от цялата организация и сътвори невероятна атмосфера по сценария и подготовката за откриването на първенството”, коментира след държавното председателят и старши треньор на спартаковци Илко Аджов. Той благодари и на всички участници, на президента на БККБМТ Галин Димов, на съдийския апарат, на Община Пазаджик за подкрепата, както и на всички съпричастни.

Състезанието премина при изключителна атмосфера и емоции въпреки строгите мерки взети за осъществяването му.

Председателя на конфедерацията Галин Димов също изрази положителното си мнение за състезанието.

„Доволен съм, въпреки всички премеждия и проверки на изрядността ни. С общи усилия успяхме да реализираме един силен откъм състезатели и качествен кикбокс турнир. – коментира Димов специално за Boec.BG. – Направихме всичко възможно и резултатът е повече от видим. Имахме нужда от този турнир след месеците без спорт. Вярвам, че когато работим заедно и всички клубовете гледаме в една посока нещата ще се получават все по-добре“, коментира той пред „Боец.бг”.

Димов обяви, че занапред ще се предпочитат кандидатите за домакини, които могат да осигурят пространство за два ринга.

„За нас това не беше просто състезание а истински празник на кикбокса. Срещите бяха разпределени по равно на двата ринга, успявахме да приключим навреме и така давахме възможност на бойците да си починат и да се концентрират за финалите. От сега нататък ще следим внимателно заявките и при нужда винаги ще провеждаме шампионатите на два ринга. Убеден съм, че това ще даде много по-добри резултати и ще вдигнем нивото на кикбокса в бъдеще“, посочи председателят на конфедерацията.

Сега предстоят няколко лагера за състезателите на „Спартак Пазарджик”, както и евентуално участие на шестима състезатели на семинар, организиран от KWU и профи веригата “Senshi “ със Семи Шилдс, Ернесто Хост и Питър Аертс от 19-26 юли. На 26 юли бойците на „Спартак Пазарджик” заминават на съвместен лагер за една седмица с колегите си от „Патриот Дупница” в Рила. През август е лагерът на националния отбор в "Спорт Палас" (Варна), където ще вземат участие шампионите, определени от националния селекционер Станислав Бахчеванов. На 29 август пък предстои домакинство на гала вечерта за аматьори в гр.Пазарджик. Следва лагер на 5 септември на „Свети Влас“. Всички тези мероприятия ще бъдат част от подготовката на някои от юношите за участието им в световното първенство в Белград в края на годината.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.
Всички