Понеделник, 25 Яну 2021
 
Пазарджик

Откриха завода на „Ариете” с капацитет 1400 работни места

  03.07.2020 13:35             
Откриха завода на „Ариете” с капацитет 1400 работни места

ПАЗАРДЖИК. Днес бе открит нов завод на „Ариете” за 1400 работни места, а гости на събитието бяха премиерът Бойко Борисов и министрите на финансите и икономиката Владислав Горанов и Емил Караниколов. Фирмата е част от международната "Ариете Груп". Предприятието с капацитет 1400 места в областния център е специализирано в производството на електроника в автомобилната индустрия, главно логистика извършваме за заводите на „Костал”, а към момента имаме 1000 работници. Предвижда се с новото хале, което е от другата страна и е за производство на дребни електронни детайли да наемем още 400 или 500 човека”, обясни пред медиите Петър Зарев, управител на „Ариете логистикс”.

Инвестицията е за около 20 млн. лв., шприцоват се дребни детайли, складират се модули за автомобилната индустрия, пряко свързани сме с Германия и Франция.

След като има подобни инвестиции дори в такава сложна обстановка, значи инвеститорите имат доверие в България. Кандидатствахме по програмата „60/40”, бяхме одобрени и това много ни помогна. „Ариете” няма освободени служители по време на кризата. Дори тази седмица назначихме десетина човека”, добави Зарев.

„Много е важно хората да имат поминък,затова съм изключително горд, че чешката компания „Ариете” открива този завод. Това става след като и голямата немска инвестиция се развива и целият бизнес на „Костал”, на който „Ариете” е партньор, ще бъде преместен в Пазарджик – цялата логистика на фирмата за целия свят – а те произвеждат подкормилните части за всички автомобили, ще бъде тук”, заяви кметът Тодор Попов. И подчерта, че това е само началото, защото инвестициите ще повлекат след себе си и други. „Те идват тук, защото им е по-евтино, защото срещат пълно разбиране от страна на държавата и администрацията, и което е по-важното, няма го този административен рекет. Няма корупция – питай инвеститорите. Питайте седмата по богатство фамилия в Германия защо идва тук и си изтегля целия бизнес в България”, емоционално зададе риторичен въпрос Попов. И по-късно допълни, че с тези инвестиции средната заплата за Пазарджик е около 1700 лева.

„За Пазарджик и региона това е ключова инвестиция. Работим по оста Монтана-Видин, където е по-трудно с намирането на работници и затова си сътрудничим и за образованието", каза на свой ред и министърът на икономиката Емил Караниколов.

„Ние в партньорство с българското правителство направихме в Пазарджик доста неща – нови мостове, ремонт на стадиона, започваме две нови зали, а министър-председателят ще го каня още два пъти тази година – за откриването на сепариращата и компостиращата инсталация на региноалното депо, и за откриването на Западния околовръстен път, носим подписаното споразумение с Агенция пътна инфрастуктура за изграждането на този обход, сега правим проектирането, до септември ще сме готови и след като АПИ направи избор на изпълнител за Димитровден трябва да стартираме този път като следваща инвестиция”, каза още Тодор Попов.

Да припомним, че преди две години компанията закупи парцел от 82 000 кв. м в Пазарджик в края на 2019-а бе прерязана лентата на сгради и складови помещения на 5000 квадратни метра. Така започна вторият етап от строителството, включващ изграждането на производствена база с офисна част (площ 6920 кв. м) и поставянето на 103 шприца (молдинг машини). Целият инвестиционен период се състои от 3 етапа, а фирмата планира да разшири логистичния си парк в нашия град до близо 42 хиляди квадратни метра застроена площ.

В базата в Пазарджик компанията ще предоставя персонализирани складови, логистични и производствени решения за бизнеса.

Тодор ГРОЗДЕВ


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички