Регионът

Бойко Борисов е вторият министър-председател, посетил Кръстава, след Кимон Георгиев

  02.07.2020 16:21             
Бойко Борисов е вторият министър-председател, посетил Кръстава, след Кимон Георгиев

Както „Знаме” писа, министър-председателят Бойко Борисов днес посети Велинград и района, като извърши инспекция на основните инфраструктурни ремонта - Околовръстния път, пътя Велинград- Сърница, а също така се запозна и със състоянието на 12-километровата отсечка Кръстава-Грънчарица.

Премиерът бе придружен от кмета на община Велинград д-р Костадин Коев, зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков и финансовия министър Владислав Горанов. При посрещането на министър председателя присъстваха още  областният управител Стефан Мирев, народният представител от 44-ото народно събрание Димитър Гечев, зам.-кметът на община Велинград Светла Томова, областният кординатор на ПП ГЕРБ Найден Шопов и председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски.

Вече ви разказахме, че обиколката започна от Околовръстния път на града, който в момента се ремонтира. "Хората отдавна чакат този ремонт"- изтъкна д-р Коев и допълни, че пътят  е бил в много лошо състояние, сега се разширявал габаритът му, ще се извърши отводняване и ще се изградят и канавки. "Това ще бъде голямо улеснение както за жителите на града, така и за туристите. Трафикът значително ще се облекчи.”-допълни още кметът.

За около 50-километровият път между Велинград и Сърница премиерът каза, че преди ремонтът пътят е бил един от най-лошите в Родопите. Сега след инспекцията сподели, че резултатът е отличен.

Обиколката продължи в село Кръстава, където жителите посрещнаха гостите си. Пожелаха на Борисов да живее 120 години и споделиха, че е вторият министър-председател посетил селото им след Кимон Георгиев, който идва в Кръстава през далечната 1934 година. Посещението в Кръстава идва след обещанието на 24 май тази година в Биркова за изграждането на нов път Кръстава- Грънчарица. Жителите на селото изказаха огромната си благодарност за случващото се и за спазеното обещание на премиера към тях. Премиерът Борисов сподели, че когато хората са доволни и той е щастлив.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.
Всички