Понеделник, 25 Яну 2021
 
Други

Дъждовната вода пречиства и може да помогне, но все пак внимавайте с нея

  05.07.2020 07:43             
Дъждовната вода пречиства и може да помогне, но все пак внимавайте с нея

Възползвайте се от „ангелските бани” през юли

Дъждовният сезон в Пазарджишка област все още не е отминал и макар метеоролозите да обещават, че няма как облачното време да подобри мокрото лято отпреди две години, все още не сме казали „чао” на дъжда. Завали ли обаче, можем да използваме дъждовната вода. От началото на май до средата на юли тази вода е особенно полезна за тялото на човек, казва Петър Дънов (Беинса Дуно). Наскоро писахме, че Учителя неведнъж е гостувал в Пазарджик - по повод изследването на историка Зорница Баракова, излязло в книга.

В скоро време очаквайте ново разкритие, свързано с Дънов и Пазарджик,

но сега може да се замислим как дъждовната вода да влезе в действие за пречистване на организма. В своите беседи Дънов казва, че дъждовните капки през тези месеци са топли и пълни с електричество и магнетизъм и всеки може да се възползва от тяхната сила, като не се страхува от дъжда, а го използва за магнетизиране на своето тяло. Уговорката е, че дъждът е полезен и след средата на юли, не само по това време на годината, още повече, в напътствията на Учителя става дума за 10 седмици, Ето какво казва Петър Дънов за дъжда и как може да го използваме за нашeто здраве:

„Сега, за 10 седмици ще ви дам една задача. Желателно е всички да направите тази задача. Тя се състои в следното: от месец май до половината на месец юли, всеки ден, когато вали дъжд, ще се излагате на дъжда, докато добре ви намокри. Които от вас са чиновници, те ще използват дъжда през онези часове, когато не са на работа. Щом завали дъжд, те могат да излязат на двора или да отидат до някой дюкян под предлог, че трябва да свършат някаква работа.

Ще вървят полека, за да може дъждът да ги намокри добре

След това ще се върнат у дома си, ще изтрият тялото си с чиста, суха кърпа, ще се преоблекат със сухи дрехи, ще изпият 1–2 чаши гореща вода и ще отидат на работа.

Онези пък, които са свободни, нека използват дъжда по всяко време, като правят тия бани така, че никой да не забележи: ще отидат до някой свой познат, или ще работят нещо в градината си. Изобщо, всеки трябва да изпълни задачата внимателно без шум, без много говорене, за да види какви резултати ще има. Когато опитате доброто въздействие на дъжда върху организма си, можете да разправяте и на ближните си, да им препоръчвате дъжда като метод за лекуване.

При това, като се излагате на дъжд, добре е вътрешно да пеете. В този случай пеенето подмладява човека. Благословение е дъждът. Дъждовните бани, които ще направите в продължение на 10 седмици, струват повече от всякакви минерални бани. Голяма енергия се крие в дъждовните капки.

Те се отразяват благотворно върху нервната система и върху много хронически болести в човешкия организъм

Аз наричам дъждовните бани „бани на ангелите“. Като правите баните си, ще се молите на Бога да ви очисти чрез тях и ще благодарите за благословението, което Той ви изпраща от небето. Както дъждовните капки измиват човека отвън, така Божието благословение изчиства сърцето и ума му, като внася в него живот, сила и здраве. Който умее правилно да възприема енергията на дъждовните капки, той се е домогнал до онази първична материя, която алхимиците са търсили. Като правите тези бани, ще видите какъв здрав сън ще имате.

Казвам:

Човек трябва да се свърже с природата, разумно да използва нейните сили. По този начин той ще дойде до вътрешното разбиране на дните, месеците и годините. Той ще започне да разбира какво Бог е вложил и влага във всеки нов ден и ще може да се ползва от него. В Библията е казано нещо за дните, но то не е достатъчно. Първият ден, например,

неделята, денят на слънцето, не е ден за почивка, но е ден на живот, ден на възкресение

Той е ден на любов към Истината. Следователно започнете с този ден.

При всяка последователна баня ще отбелязвате деня и часа. Ще седите на дъжда около 15–20 минути, а може и повече, според силата на дъжда. Що се отнася до простуда, да нямате абсолютно никакъв страх. Невъзможно е човек да се простуди през Май, Юни и Юли. През тези месеци природата е пълна с живот. С това упражнение ще се опита геройството ви, доколко можете да издържате. Който не иска да прави упражнението, той може да бъде свободен, но ще остане хилав, слаб. Дъждът ще внесе свежест, преснота в организма. Изобщо, човек трябва да прави много упражнения, за да отвори порите на тялото си и да диша не само чрез дробовете си, но и чрез цялата кожа.”

Преди време учени от Университета „Монаш” в Мелбърн излязоха със

спорното заключение, че пиенето на необработена дъждовна вода е безвредно за здравето

До този извод стигнало австралийско проучване, предаде Reuters Life. Изследователите наблюдавали 300 жилища, които използвали дъждовна вода, събирана в резервоари като основен източник за пиене в нареченото от самите тях "първо в света" изследване, което се появява на фона на растящи критики срещу бутилираната вода. Всички жилища получили филтри и на хората било обяснено, че те премахват всички потенциални причинители на гастроентерит микроорганизми от водата, но половината устройства нямали филтри. Семействата записвали здравословното си състояние в продължение на една година и изследователите открили, че броят на случаи стомашни проблеми, описани при двете групи били много подобни и наподобявали тези при по-широка общност от хора, пили пречистена чешмяна вода. Изследването доказало, че хората, консумирали необработена дъждовна вода не били заплашени в по-голяма степен от останалите от стомашни усложнения. Изследователката Карин Ледер, ръководител на секция по инфекциозни болести във факултета по епидемиология на Университета „Монаш”, посочва, че проучването потвърждава, че има малък риск от заболявания при консумация за дъждовна вода. Тя и колегите й правят уговорката, че семействата, участвали в изследването, са редовни консуматори на дъждовна вода и биха могли да имат изградени защити срещу възможни инфекции.

Дъждовната вода представлява нетрайно химически свързани газове от въздуха с кондензираните водни пари

Естествените газове кислород и въглероден диоксид във водата са в различно процентно съотношение в сухия въздух и във водата (било то атмосферна или намираща се на земната повърхност), посочва друг учен – нашенецът Кирил Груев. Водата поглъща значително много повече въглероден диоксид в себе си отколкото кислород, поради което съдържанието на тези газове във водата е в почти обратна пропорция спрямо същите във въздуха. На практика на водните кислородно дишащи организми им се налага да извличат малкото разтворен кислород и да изхврърлят и без това силно наситената на въглероден диоксид вода. Наличието на високо съдържание на въглероден диоксид в клетките и тъканите на сухоземните организми, за сметка на малкото кислород, е еволюционна придобивка от която те не се отказват въпреки високото съдържание на кислород в атмосферата през последния половин милиард години.

Количеството разтворени газове, минерали и органични вещества във водата й придават нейната киселинност/алкалност, изразяващо се с рН.  От 0 до 7 (изключая 7) то е киселинно, 7 се нарича неутрално, над 7 до 14 е алкално или основно. При изпаряването и последващата кондензация на водата във водния природен кръговрат става

очистване на атмосферата  от течни и твърди вещества, но не и от намиращите се в нея газове

Вредни газове за организмовия свят произхождат не само от индустрията, но и от вулканите. При това някои газобразни вещества като азотни и серни оксиди образуват киселини свързвайки се с водните пари, и когато паднат като валеж върху растенията предизвикват изгаряне. Дъждовната  вода поела въглеродния  диоксид от атмосферата представлява въглеродна (по старата терминология „въглена”) киселина с рН 4,2-4,4. Тази киселина не е вредна за растенията, за разлика от например от сернистата или сярната киселини, които могат да попаднат с индустриално замърсения валеж, обясднява Груев. Въглеродната киселина е полезна за растенията, защото те имат нужда от въглероден диоксид за фотосинтезата.

Валежната вода, поради това че е химически въглеродна киселина с ниско рН, е силен природен бактерицид

Повечето бактерии живеят при неутрално и около неутралното рН. Затова водата, която идва от високопланински извор, независимо че е преминала през скали и почва, съдържащи бактерии, е много чиста и е годна за пиене. Природен резервоар на кисела вода са блатата и най-много сфагновите (торфените) блата. Ако имате повърхностна рана спокойно може да я промиете с вода от такова блато или дори да притиснете с мъх от него раната ако ви тече повече кръв.

Ниското рН на дъждовната вода може, и се използува, за пране. При прането киселинният замърсител се третира успешно с алкален (основен) реактив, а алкалният – с киселинен. Практически всички обикновени препарати за пране са алкални и действат на замърсители с кисел характер. Какво да правим обаче, когато замърсителят е киселинен? Тогава препаратите са безполезни. На помощ идва обикновената дъждовна вода. Независимо от начина, по който сте изпрали дрехите, ако ги изцедите леко и натопите дори за 1-2 минути в дъждовна вода – те ще убият намиращите се в тях бактерии. След тази процедура е достатъчно само да оставите дрехите да изсъхнат. Освен че ще бъдат по-чисти, по тях няма да се полепят или активизират бактерии много дълго време. Белите платове избеляват още повече, премахват се дори някои трайни или случайно останали петна.

Дъждовната вода с ниско рН може да се използува при някои заболявания, но за целта трябва да се допитате до специалист. Защото водата  с ниско рН има и негативно действие. Тя усилва окислението на металите като например води до ръждясване на водопроводните и железните водосточни тръби и арматурата на железобетона.

„Знаме”


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички