Регионът

Премиерът Бойко Борисов обиколи Велинград и Сърница

  02.07.2020 11:48             
Премиерът Бойко Борисов обиколи  Велинград и Сърница

Както „Знаме” писа, днес премиерът Бойко Борисов посети Велинград. С него в автомобила, по време на излъчването на живо във Фейсбук, пътуваха кметът на общината д-р Костадин Коев, зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков и финансовият министър Владислав Горанов.

Обиколката започна от Околовръстния път на града, който в момента се ремонтира.

-Хората отдавна чакат този ремонт - подчерта кметът. - Ще има отводняване в цялата част, ще бъдат обхванати повърхностните води. Цял един квартал от години среща проблеми с отводняването на отпадните води. Ще ги включим и тях. Водите минават през дворове и къщи и повече от 30 години мъчат хората. Търчат там с едни тапи, запушват каналите, създават им се много главоболия, много неприятности. Но дойде време на това да се сложи край.

Ще се разшири малко габаритът на пътя и той ще стане перфектен. Той е изключително важен специално за квартал "Чепино", защото позволява по най-бързия и най-лесен начин да се стига до Пазарджик, София, Бургас и т. н. В същото време ще облекчи много трафика на туристопотока.

-Беше като блато - наводнения и от най-малкия дъжд, допълни Николай Нанков. – Стана като мини Околовръстно на Велинград, включително в посока Сърница. В момента пътят е общински, но ние направихме процедура да го направим държавен. Ще се поддържа от "Пътно управление". А републиканския път, който минава през центъра на Пазарджик, ще стане общински. 

Зам.-министърът на регионалното развитие изтъкна още, че пътят Велинград-Сърница, на който миналата година е започнал ремонтът, сега се довършва. Автомобилът на премиера мина и оттам.

-Полага се маркировка, монтират се бордюри. 47 километра е дълъг този път. Той е един от най-живописните, но беше и един от най-лошите в Родопите.

-Родопите са важни, в над 12 села правим инфраструктура, училища. Ще се възползваме от парите, които ще отпуснете през МОН за ремонти на детски градини. В Света Петка ще изградим чисто нова детска градина и т. н. Така че с инфраструктурата селата са живи – обясни още д-р Коев на министър председателят.

Той пък се поинтересува кметовете в района от кои партии са. Градоначалникът му отвърна, че са смесени – и от ГЕРБ, и от ДСП.

По време на пътуването автомобила спира няколко пъти, за да поговори той с работници и полицаи. Един от работниците го покани да гостува в Црънча.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Къде ще почивате това лято?


Резултати
Обяви

ПРОДАВАМ КЛИМАТИК "OSAKA", 12-ка, 380 лв. 0876 167 663.

ПРОДАВАМ КАРАВАНА ХОБИ, ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, ПЪЛНО ОБОРУДВАНЕ. 0988 373 794

ПРОДАВАМ КАРАВАНА ХОБИ, ОТЛИЧНО СЪСТОЯНИЕ, ПЪЛНО ОБОРУДВАНЕ. 0988 373 794

ТЪРСЯ ТРАКТОРИСТ, ОБЩ РАБОТНИК, ЗАВАРЧИК. 0889 927 041

ТЪРСЯ ТРАКТОРИСТ, ОБЩ РАБОТНИК, ЗАВАРЧИК. 0889 927 041
Всички