Четвъртък, 28 Яну 2021
 
Крими

Полицейският бюлетин за 30.06.2020г.

  30.06.2020 12:19             
Полицейският бюлетин за 30.06.2020г.

Двама мъже извършили въоръжен грабеж на бензиностанция са задържани от служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик. Дръзкото престъпление било извършено около 03 часа сутринта вчера в бензиностанция, намираща се в пазарджишкото село Главиница. В обекта влязъл млад мъж с качулка на главата и тъмна медицинска мака на лицето. Непознатият извадил нож и заплашил работещия в бензиностанцията 18-годишен служител. Той се уплашил, успял бързо на излезе навън и избягал. Тогава необезпокояван грабителят отмъкнал наличните в касата 580 лева и също избягал. След получаване на сигнал за случилото се на мястото е извършен оглед от дежурна група при полицейското управление в Пазарджик, а периметърът бил блокиран от автопатрули. Криминалистите сформирали екип за изясняване на случилото се. В резултат на неуморната им работа за по-малко от денонощие те установили и задържали извършителите на дръзкото престъпление. Оказало се, че това са К.С.- 23г. и А.С.- 19г., и двамата от съседното село Алеко Константиново. По-големият е криминално проявен и е физическият извършител, а другият му бил съучастник, като му правил „отцепка“ и подпомогнал оттеглянето му след това. В хода на процесуалните действия са намерени веществени доказателства имащи отношение към случая, в това число и ножа, с който е извършен грабежа. Двамата са задържани за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пазарджик. Разследването спрямо „дуото“ продължава под наблюдение на прокуратурата.

Възрастна жена е пострадала при семеен скандал. Снощи в РУ-Пазарджик бил получен сигнал, че в апартамент в областния град има пострадала възрастна жена. Незабавно към мястото са насочени автопатрули и екип на „Спешна помощ“. Пристигайки на място униформените установили, че в жилището е 75-годишната Е.Г., който успяла да съобщи на органите на реда, че е била удряна от племенника си Д.М.- 39г. от областния град. Тя е транспортирана в МБАЛ-Пазарджик, а от там в УМБАЛ „Свети Георги“ с травми на лицето. Извършителят на посегателството се издирва от служители на полицейското управление, тъй като се укрива. По случая се води досъдебно производство.

Шофьор на микробус е задържан заради незаконно притежание на оръжие и боеприпаси. Снощи на улица в беловското село Аканджиево полицейски атопатрул от управлението в Септември спрял за проверка бус „Мерцедес“.  Униформените установили, че водачът му В.Ш.- 40г. от същото село държи зад седалката увит в плат и полиетиленов плик газ-сигнален пистолет “BLOW”, 25 бойни патрона за късо и дълго нарезно оръжие и 8 боеприпаса за газов пистолет. Пистолетът и патроните са иззети, а притежателят им задържан за срок от 24 часа. Спрямо него се води досъдебно производство.

Пресцентър на ОД МВР-Пазарджик


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички