Спорт

Инж. Никола Гюлеметов: Фитнес залите ще са пълни, ако имаш стратегия

  29.06.2020 14:16             
Инж. Никола Гюлеметов: Фитнес залите ще са пълни, ако имаш стратегия

ПАЗАРДЖИК. Данък „Добавена стойност” за някои хранителни добавки във фитнес залите трябва да се намали, смята инж. Никола Гюлеметов, който преди 2 години спечели републиканската титла в абсолютната оупън категория, балканската титла в класическия културизъм и стана вицесветовен шампион на Masters Classic Bodybuilding. Докато колегите му от Българската асоциация за здраве и фитнес алармираха, че залите са празни и браншът е обречен на фалит, той откри своята модерна зала GYM Dynamic в Пазарджик. Попитахме го това ли е най-подходящото време за отваряне на зала, работи ли при него мярката „60/40” и дали и ако да, защо, е удачно намаляване на ДДС-то до 9%.

„Моята зала вече се пълни, всичко е въпрос на правилен маркетинг и реклама.

Много е важно в случая кой е лицето на залата и как е оборудвана, дали е под наем или собствена. Повечето зали са собственост на хора, на които това не им е работа и затова страдат, както и от високите наеми, казва инж. Гюлеметов. За това обаче държавата не е виновна, а това е въпрос на неправилен бизнес план и несметната добре рентабилност. Да, самият бранш пострада от карантинния период и ще страда още поради кризата, която в момента засяга всички сфери, свързани с дейности, които не са от първа необходимост.

Що се отнася до данъците, има решение и за този проблем.

Схемата „60/40” никъде не работи и това се вижда с просто око

Нормално е ДДС да се намали при такива хранителни добавки, които са полезни за здравето, както е в по-развитите страни, където се отделя огромно внимание за здравето на хората и спорта. Време е в нашата страна да се наблегне на това. Не само в нашия град, където спортната дейност е приоритет на общината и тази година сме европейски град на спорта, а в цялата страна. Но говорим ли за данъци, когато собственоста на залата е на спортен клуб с нестопанска дейност, тогава положението е различно. Просто трябва собствениците малко да се поинтересуват и да направят консултация с адвокат”, допълва инж. Никола Гюлеметов. Той е мастър тийчър на ISSA (Международната спортно-научна асоциация) и има изкаран пълен цикъл за "майстор персонален треньор" на американската асоциация CORFIT.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Къде ще почивате това лято?


Резултати
Обяви

ДАВАМ ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 62КВ.М - О887239819

ДАВАМ ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 62КВ.М - О887239819

ДАВАМ ГАРАЖ ПОД НАЕМ, 0896 454 726.

ДАВАМ ГАРАЖ ПОД НАЕМ, 0896 454 726.

ДАВАМ СТАЯ ПОД НАЕМ ЗА ЖЕНИ, 0897 857 233

ДАВАМ СТАЯ ПОД НАЕМ ЗА ЖЕНИ, 0897 857 233
Всички