Пазарджик

Институции в Пазарджишко отбелязват Деня на безопасността на движението по пътищата

  29.06.2020 13:37             
Институции в Пазарджишко отбелязват Деня на безопасността на движението по пътищата

Две визии на тема „Пътна безопасност“ са поставени на билбордове от Областна администрация-Пазарджик по повод отбелязването на 29 юни – Национален ден на безопасността на движението по пътищата. Те фокусират вниманието на преминаващите пешеходци и водачи на МПС в централната градска част на Пазарджик и на изхода на града в посока София.

Държавни и общински институции от област Пазарджик - членове на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата, се включват в отбелязването на Националния ден на безопасността на движението по пътищата. Инициативата е на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, а в днешния ден са предвидени редица прояви и инициативи, с които да се засили вниманието на обществото към проблемите на пътната безопасност. Всички те преминават под мотото „На пътя животът е с предимство“.

Денят на безопасността на движението по пътищата се отбелязва с различни инициативи в цялата област. Служителите на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР Пазарджик, провеждат днес специализирана полицейска операция за спазване на правилата за движение по пътищата от пешеходци, велосипедисти и поведението на водачите към тази група уязвими участници в движението. По време на операцията се раздават светлоотразителни жилетки и брошури на пешеходците. В общинските администрации и държавните институции се провеждат беседи и презентации на служителите, отпечатани и поставени са рекламни материали и брошури за гражданите, разработени и предоставени от Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, с които се отправят послания за безопасно движение към широката общественост.

През тази година институциите съсредоточават усилия около 4 ключови теми свързани с безопасността на движението по пътищата: 1). Опасностите от използване на мобилни телефони при шофиране; 2). Скоростта; 3). Важността от поставяне на обезопасителен колан; 4). Безопасността в градски условия и в частност – тази на пешеходците. За всяка от тях са разработени единни визии, които са предоставени за безвъзмездно ползване на областните администрации, общини и други институции, неправителствени организации и компании.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички