Спорт

Община Пазарджик предоставя новото игрище в Зоната на здравето за подготовка на футболистите от ДФК "Орлета"

  26.06.2020 11:33             
Община Пазарджик предоставя новото игрище в Зоната на здравето за подготовка на футболистите от ДФК \

На новото игрище в Зоната на здравето ще тренират футболистите от ДФК „Орлета“. Това съобщи кметът на Пазарджик Тодор Попов на среща с клуба и с родителите на спортуващи деца. Така се решава проблемът пред спортния клуб с липса на терен за подготовка на младите футболисти. Срещата с кмета се проведе на самия спортен терен.

„Зоната на здравето ще се превърне в модерно съоръжение за спорт и отдих, ще има терен с шамотна настилка, игрище за баскетбол, волейбол и футбол, както и зона за стрийт фитнес на открито, ще има и детска площадка. За родителите, които придружават децата си, а и за спортистите, ще има кафене, а за спокойствието на родителите този терен, ще бъде ограден, ще има жива охрана постоянно.“ Това заяви кметът пред треньора Валентин Карагьозов и родителите на деца от ДФК „Орлета“. Пред тях той сподели сроковете и предстоящото в Зоната на здравето.

Освен за спорт е помислено и за възможността за отдих и културни развлечения. В рамките на Зоната ще има и амфитеатър за около 150 души със сцена на открито, подобна на тази на Тортата. „Това ще е постоянна сцена, тук е подходящо да не пречим на никого, досега постоянно сглобявахме и разглобявахме една мобилна сцена, сега ще имаме постоянна сцена на открито за концерти и изяви на деца и състави“, заяви Тодор Попов.

Догодина ще започне ремонтът на залата в Зоната на здравето, за което ще бъде осигурено и държавно финансиране. Съществуващите стени на сградата ще се използват, но покривът ще бъде изцяло подменен. Това ще е тренировъчна зала за отборите по баскетбол и бадминтон, а спортна зала „В. Левски“ ще остане само за волейбол.

„Искам за 4 години Пазарджик да стане най-спортният град с най-много спортуващи деца, да има най-добрата спортна база, която ще се ползва от всички деца безплатно. Искам да засвидетелствам и нашето отношение към вас като родители. Предстои да бъде гласуван един стимул за родителите на спортуващи деца -  30 % отстъпка от всички местни данъци и такси. Затова от вашия треньор искам списъци на всички картотекирани деца, които имат сериозно отношение към спорта. Искам да създаваме и самочувствие на тези деца – за това че са успешни, за това, че са избрали да спортуват, за това, че техните успехи са важни. Трябва да сменим моделът на поведение и тези деца да бъдат за пример. Защото спортуващите деца са здрави, после са дисциплинирани, трето, са отговорни и четвърто – имат амбицията. Това са качества, които са супер полезни и вие като родители сте го осъзнали. Затова ги стимулираме да спортуват и разчитам на вас“, каза кметът Тодор Попов и допълни, че е удовлетворен от факта,  че всички спортни бази и терени в Пазарджик, които са направени, се ползват.

Ние сме тук и виждате, че това се случва вече. Преди година много от родителите на спортуващите деца не ми вярваха, но аз съм човек, който си държи на думата. Моите планове са до 2027 година -  казвам го, за да няма повече спекулации“, заяви кметът и посочи, че в краткосрочния план на Община Пазарджик след ремонта на околовръстния път – ул. „Стефан Стамболов“, който вече е факт, влизат още ремонтите на ул. „Христо Ботев“, на околовръстния път при Гробищния парк, ремонт на ул. „Ал. Стамболийски“, а догодина на ул. „Стефан Караджа“, както и на малки квартални улички и обновяване на тротоарната мрежа. 

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички