Пазарджик

Към момента велинградската болница продължава да работи

  25.06.2020 17:20             
Към момента велинградската болница продължава да работи

ПАЗАРДЖИК. Областният кризисен щаб заседава днес заради заявените намерия за подаване на колективна оставка от страна на медицинския персонал в МБАЛ - Велинград. На него присъства и управителят на лечебното заведение д-р Чешмеджиев:

- Ситуацията в МБАЛ - Велинград към момента е все още напрегната – не скри той. - Входирани оставки засега няма. Извърши се дезинфекция на двете отделения - неврологично и вътрешно, в които имаше болни от Ковид-19. Отделенията сега работят.

В събота ще има среща на протестиращи с управителя, кмета, председателя на Общинския съвет във Велинград и след това синдикатите ще решат как да постъпят.

За настанените с коронавирус в здравното заведение д-р Чешмеджиев уточни:

- Става дума за 7 души. Те все още не са за интензивни грижи. Обгрижват се от екипите. Да се надяваме да не се влоши състоянието им.

- Двама от болните са от Грашево. Общото им здравословно състояние е сравнително добро. В населеното място има засилено полицейско присъствие - допълни областният управител Стефан Мирев.

Повече информация даде шефката на РЗИ-Пазарджик д-р Фани Петрова:

- След позитивирането на двете жителки на Грашево бяха взети адекватни мерки. Кметът разпореди спиране на извозването на работници към Щърково, Черногорово, Карабунар и оранжерии "Гимел". Свързахме се и с директора на Здравната каса заради необходимостта от пълно съдействие на общопрактикуващите лекари за оказване на медицинска помощ на лицата, които са поставени под домашна карантина. А те са 36 души.

Личните лекари са предупредени при възникването на каквито да било симптоми - температура и грипоподобни, да ги обслужват, а ако се задълбочи картината, да сигнализират чрез телефон 112 на Спешна помощ за оказване на помощ от инфекционист. Поддържаме непрекъсната връзка с кмета, а той ни оказва пълно съдействие.

- Целта на днешното заседание беше да осигурим спокойствие на жителите на трите родопски общини, които се обслужват от МБАЛ - Велинград - Сърница, Ракитово и Велинград - обобщи областният управител. - Лечебното заведение функционира в пълен режим на работа.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Къде ще почивате това лято?


Резултати
Обяви

ДАВАМ ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 62КВ.М - О887239819

ДАВАМ ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 62КВ.М - О887239819

ДАВАМ ГАРАЖ ПОД НАЕМ, 0896 454 726.

ДАВАМ ГАРАЖ ПОД НАЕМ, 0896 454 726.

ДАВАМ СТАЯ ПОД НАЕМ ЗА ЖЕНИ, 0897 857 233

ДАВАМ СТАЯ ПОД НАЕМ ЗА ЖЕНИ, 0897 857 233
Всички