Пазарджик

Към момента велинградската болница продължава да работи

  25.06.2020 17:20             
Към момента велинградската болница продължава да работи

ПАЗАРДЖИК. Областният кризисен щаб заседава днес заради заявените намерия за подаване на колективна оставка от страна на медицинския персонал в МБАЛ - Велинград. На него присъства и управителят на лечебното заведение д-р Чешмеджиев:

- Ситуацията в МБАЛ - Велинград към момента е все още напрегната – не скри той. - Входирани оставки засега няма. Извърши се дезинфекция на двете отделения - неврологично и вътрешно, в които имаше болни от Ковид-19. Отделенията сега работят.

В събота ще има среща на протестиращи с управителя, кмета, председателя на Общинския съвет във Велинград и след това синдикатите ще решат как да постъпят.

За настанените с коронавирус в здравното заведение д-р Чешмеджиев уточни:

- Става дума за 7 души. Те все още не са за интензивни грижи. Обгрижват се от екипите. Да се надяваме да не се влоши състоянието им.

- Двама от болните са от Грашево. Общото им здравословно състояние е сравнително добро. В населеното място има засилено полицейско присъствие - допълни областният управител Стефан Мирев.

Повече информация даде шефката на РЗИ-Пазарджик д-р Фани Петрова:

- След позитивирането на двете жителки на Грашево бяха взети адекватни мерки. Кметът разпореди спиране на извозването на работници към Щърково, Черногорово, Карабунар и оранжерии "Гимел". Свързахме се и с директора на Здравната каса заради необходимостта от пълно съдействие на общопрактикуващите лекари за оказване на медицинска помощ на лицата, които са поставени под домашна карантина. А те са 36 души.

Личните лекари са предупредени при възникването на каквито да било симптоми - температура и грипоподобни, да ги обслужват, а ако се задълбочи картината, да сигнализират чрез телефон 112 на Спешна помощ за оказване на помощ от инфекционист. Поддържаме непрекъсната връзка с кмета, а той ни оказва пълно съдействие.

- Целта на днешното заседание беше да осигурим спокойствие на жителите на трите родопски общини, които се обслужват от МБАЛ - Велинград - Сърница, Ракитово и Велинград - обобщи областният управител. - Лечебното заведение функционира в пълен режим на работа.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С. СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.

ДАВАМ ТРИСТАЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, КВ.ЗАПАД, 0898 455 261.
Всички