Регионът

Турнир по тенис на маса организира фондация „Възраждане на българските села“

  25.06.2020 12:55             
Турнир по тенис на маса организира фондация „Възраждане на българските села“

БРАЦИГОВО. Фондация „Възраждане на българските села" организира през юли две събития, насочени към младите хора в малките населени места. Те ще се реализират с финансовата помощ на Министерството на младежта и спорта, Национална програма за младежта (2016-2020).

Първото събитие е турнир по ТЕНИС НА МАСА, което ще се проведе в три различни дни в две села и един малък град. Всяко състезание е с начален час 10:00, а определените дати на са:

04 юли - с.Борец, общ. Брезово

05 юли - с. Бяга, общ. Брацигово

18 юли - гр. Вършец

Участниците ще бъдат разпределени в три възрастови групи между 15 и 29 години, а

всички желаещи да се включат трябва да се регистрират предварително онлайн

на адрес https://register.zaselata.org/. Записването е безплатно. Състезанието се провежда с любезната подкрепа на спортен клуб „Кидо",Пловдив.

Второто събитие е ОНЛАЙН ОБУЧЕНИЕ, което ще стартира в началото на юли и ще продължи 13 седмици. 
Онлайн обучението е насочено към библиотекарите и младите хора от малките населени места и целта му е да им предостави знания и умения за създаване на интернет сайт. В резултат се очаква участниците да изградят и поддържат минимум 2 години сайт на своето населено място, на местното читалище, собствен блог или друг вид интернет сайт. Повече информация и начина за записване ще намерите на фейсбук страницата на „Възраждане на българските села" https://www.facebook.com/RevivalOfTheBulgarianVillages
След гласуване във Фейсбук групата „Да възродим българските села"

ще бъде определен създателят на НАЙ-ДОБРИЯ САЙТ на населено място,

който ще бъде награден с персонален компютър (laptop), а в местното читалище фондация "Възраждане на българските села" ще оборудва компютърна зала. В общината със създадени най-голям брой интернет сайтове ще бъдат изградени интернет зали във всяко читалище по стандартите на фондацията.

Фондация "Възраждане на българските села" е организация, чиято цел е да подпомогне младите хора от малките населени места в желанието им за образование и допълнително обучение. Фондацията се стреми чрез различни събития и онлайн обучения да върне младежите към читалищата и здравословния начин на живот. До момента "Възраждане на българските села" е оборудвала безвъзмездно 36 зали на територията на 14 общини в страната. Във фондацията членуват повече от 70 доброволци.

За контакти и допълнителни въпроси може да пишете на [email protected]

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Къде ще почивате това лято?


Резултати
Обяви

ДАВАМ ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 62КВ.М - О887239819

ДАВАМ ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 62КВ.М - О887239819

ДАВАМ ГАРАЖ ПОД НАЕМ, 0896 454 726.

ДАВАМ ГАРАЖ ПОД НАЕМ, 0896 454 726.

ДАВАМ СТАЯ ПОД НАЕМ ЗА ЖЕНИ, 0897 857 233

ДАВАМ СТАЯ ПОД НАЕМ ЗА ЖЕНИ, 0897 857 233
Всички