Спорт

Посрещаме за първи път държавно по кикбокс

  29.06.2020 06:33             
Посрещаме за първи път държавно по кикбокс

Над 200 от най-титулуваните бойци се очакват за зрелището на двата ринга

ПАЗАРДЖИК. Историческо първо домакинство на държавно първенство по кикбокс ни очаква на 4 и 5 юли, а въпреки усложнената обстановка, интересът към него е огромен. Очакват се над 200 от най-титулуваните бойци във всички възрастови групи. Те ще играят на два ринга в два от най-атрактивните стила на този спорт, а именно К-1 и Фул контакт, поясни за „Знаме” треньорът на организатора-домакин Спортен клуб по кикбокс „Спартак-Пазарджик 2014” Илко Аджов. Състезанието ще се проведе в спортна зала "Васил Левски" под егидата на БККБМТ (Българска конфедерация по кикбокс и муай тай с помощта и съдействието на Община Пазарджик.

Шампионатът е и квалификация за участие в световното първенство за мъже н Анталия и за световното първенство за юноши в Белград, които предстоят в края на годината.

„До момента са се записали 160 души, но заявките продължават, така че очаквам да надхвърлим цифрата 200. Ние ще участваме с 21 състезатели във всички възрастови групи. Ще дойдат всички национали и много от професионалистите. Състезанието ще бъде много интересно и зрелищно, но ще премине при строги мерки за сигурност. Входът е свободен, но публиката ще влиза задължително с маски. Капацитетът на залата ще бъде запълнен на 50 процента, като ще се спазва дистанция на седящите зрители. На всеки два часа залата ще се проветрява през главните входове, а на разположение на всички ще има дезинфектант”, поясни старши треньорът на СК „Спартак-Пазарджик 2014”.

Очакват се на трибуните и селекционерите на националния отбор по кикбокс Станислав Бахчеванов и Владимир Вълев-Питбула. Бахчеванов ще участва и пряко в състезанието като старши треньор на новоучредения клуб по кикбокс ЦСКА. Армейците, които получиха поздравление даже от агитката на „кръвния враг” „Левски”, ще имат осем представители на държавното в Пазарджик.

Радостната вест преди състезанието е, че Димитър Шулеков получи повиквателна за националния отбор при юношите старша възраст. Боецът на „Спартак-Пазарджик 2014” е трикратен шампион в стиловете К-1, Лоу кик и Фул контакт в категория плюс 91 кг. През миналата година сред възпитаниците на Илко Аджов най-високо на почетната стълбичка стъпиха четирима национални шампиона. От групата състезатели на домакините деветима са ученици в Спортното училище с профил „Кикбокс”.

„Заповядайте в зала „Васил Левски”, за да превърнем спортното събитие в незабравим празник за нашия град”, призовават нашите кикбоксьори.

Дочо ЧАНЕВ


Свързани
Последни новини
Анкета

Къде ще почивате това лято?


Резултати
Обяви

ДАВАМ ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 62КВ.М - О887239819

ДАВАМ ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 62КВ.М - О887239819

ДАВАМ ГАРАЖ ПОД НАЕМ, 0896 454 726.

ДАВАМ ГАРАЖ ПОД НАЕМ, 0896 454 726.

ДАВАМ СТАЯ ПОД НАЕМ ЗА ЖЕНИ, 0897 857 233

ДАВАМ СТАЯ ПОД НАЕМ ЗА ЖЕНИ, 0897 857 233
Всички