Спорт

Посрещаме за първи път държавно по кикбокс

  29.06.2020 06:33             
Посрещаме за първи път държавно по кикбокс

Над 200 от най-титулуваните бойци се очакват за зрелището на двата ринга

ПАЗАРДЖИК. Историческо първо домакинство на държавно първенство по кикбокс ни очаква на 4 и 5 юли, а въпреки усложнената обстановка, интересът към него е огромен. Очакват се над 200 от най-титулуваните бойци във всички възрастови групи. Те ще играят на два ринга в два от най-атрактивните стила на този спорт, а именно К-1 и Фул контакт, поясни за „Знаме” треньорът на организатора-домакин Спортен клуб по кикбокс „Спартак-Пазарджик 2014” Илко Аджов. Състезанието ще се проведе в спортна зала "Васил Левски" под егидата на БККБМТ (Българска конфедерация по кикбокс и муай тай с помощта и съдействието на Община Пазарджик.

Шампионатът е и квалификация за участие в световното първенство за мъже н Анталия и за световното първенство за юноши в Белград, които предстоят в края на годината.

„До момента са се записали 160 души, но заявките продължават, така че очаквам да надхвърлим цифрата 200. Ние ще участваме с 21 състезатели във всички възрастови групи. Ще дойдат всички национали и много от професионалистите. Състезанието ще бъде много интересно и зрелищно, но ще премине при строги мерки за сигурност. Входът е свободен, но публиката ще влиза задължително с маски. Капацитетът на залата ще бъде запълнен на 50 процента, като ще се спазва дистанция на седящите зрители. На всеки два часа залата ще се проветрява през главните входове, а на разположение на всички ще има дезинфектант”, поясни старши треньорът на СК „Спартак-Пазарджик 2014”.

Очакват се на трибуните и селекционерите на националния отбор по кикбокс Станислав Бахчеванов и Владимир Вълев-Питбула. Бахчеванов ще участва и пряко в състезанието като старши треньор на новоучредения клуб по кикбокс ЦСКА. Армейците, които получиха поздравление даже от агитката на „кръвния враг” „Левски”, ще имат осем представители на държавното в Пазарджик.

Радостната вест преди състезанието е, че Димитър Шулеков получи повиквателна за националния отбор при юношите старша възраст. Боецът на „Спартак-Пазарджик 2014” е трикратен шампион в стиловете К-1, Лоу кик и Фул контакт в категория плюс 91 кг. През миналата година сред възпитаниците на Илко Аджов най-високо на почетната стълбичка стъпиха четирима национални шампиона. От групата състезатели на домакините деветима са ученици в Спортното училище с профил „Кикбокс”.

„Заповядайте в зала „Васил Левски”, за да превърнем спортното събитие в незабравим празник за нашия град”, призовават нашите кикбоксьори.

Дочо ЧАНЕВ


Свързани
Последни новини
Анкета

Смятате ли, че е уместно да се ваксинирате срещу КОВИД?


Резултати
Обяви

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ТЪРСЯ ПРИЯТЕЛКА, ГЕНОФОНД ТРАКИЙКА, ИТАЛИАНКА, ФЕЙСБУК: ANGELO SHUMAN, 895 33 65 65

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888  616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48

ТЪРСЯ ЖЕНА ЗА ГЛЕДАНЕ НА БОЛНА ВЪЗРАСТНА ЖЕНА - С.СИНИТЕВО. ЗА КОНТАКТИ: 0886 12 45 48
Всички