Регионът

Кметът на Пещера връчи дипломи на зрелостници

  25.06.2020 10:54             
Кметът на Пещера връчи дипломи на зрелостници

Прекрасният двор на Историческия музей в Пещера беше домакин на събитие, което развълнува учители, ученици и родители от Професионалната гимназия по хранително- вкусови технологии „Атанас Ченгелев“. Зрелостниците от Випуск 2020 получиха дипломите си за средно образование и свидетелствата за професионална квалификация .
Традиционно завършиха поредните специалисти от професията „Ресторантьор“ , както и първият випуск от новата специалност „Технология в биопроизводствата“ с професия „Биотехнолог“. Във випуска има трима пълни отличници, което е повод за заслужена гордост на педагозите от училището. Гости на тържеството бяха кметът на общината Йордан Младенов, родители и членове на Обществения съвет на училището, както и представители на фирмата – партньор „БИОВЕТ АД“.

Учениците изказаха своята благодарност към своите учители и с цялото си поведение показаха уважение и признателност към тения четиригодишен труд. Церемонията уважи кметът на града Йордан Младенов, който също е възпитаник на гимназията и лично връчи дипломите и свидетелствата. В поздравлението си към тях той също изказа думи на благодарност към учителите и призова учениците да запазят в сърцата си любов към знанието и да продължат да работят за доброто име на Пещера.

Стъпвайте уверено по избрания път, поемайте смело предизвикателствата на времето! Помнете учителите си! И знайте, че този момент е преход към нови висоти! Гордейте се с образованието си и покажете, че тези четири години са част от един пореден ваш успех в живота!", каза Младенов с видимо вълнение.

От няколко години в гимназията се връчва награда на името на Красимира Манчева – дългогодишен преподавател по математика, която е учредена от семейството й. Наградата се дава на ученик с изявени заложби и интерес към математиката. Тази година предложението на Педагогическия съвет е за Айдан Садулова – една от отличничките – биотехнолози. Наградата беше дадена от инж. Георги Щерев и г-жа Веселка МакАларни – съпругът и дъщерята на Красимира Манчева.
ПГХВТ „ АТ. Ченгелев“ е създадена през 1943 година с указ на цар Борис III като стопанско училище, разказа директорката Славея Златанова. По- късно то прераства в селскостопански техникум по тютюна. През 1980 година започва обучението на първите биотехнолози. Това се прави с цел да се следват социално-икономическите тенденции в страната и региона. Точно тогава училището бележи небивали успехи в образователните среди. През 2014 година двустранни интереси между Биовет и училището възродиха интереса на учениците. В условията на високотехнологично производство от страна на водещото в страната предприятие се появи нужда от специализирани кадри. През 2016 година за обучение се приемат първите биотехнолози.
Зрелостниците получиха сувенири за спомен от Ученическия съвет , а техният подарък , заедно със засаденото дърво в двора на гимназията, беше портрет – графика на патрона Атанас Ченгелев.

Церемонията беше последвана от фотосесия с учители и родители.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Къде ще почивате това лято?


Резултати
Обяви

ДАВАМ ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 62КВ.М - О887239819

ДАВАМ ОБЗАВЕДЕН АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ, 62КВ.М - О887239819

ДАВАМ ГАРАЖ ПОД НАЕМ, 0896 454 726.

ДАВАМ ГАРАЖ ПОД НАЕМ, 0896 454 726.

ДАВАМ СТАЯ ПОД НАЕМ ЗА ЖЕНИ, 0897 857 233

ДАВАМ СТАЯ ПОД НАЕМ ЗА ЖЕНИ, 0897 857 233
Всички